Arkivat Përditshëm e enjte nëntor 2nd, 2017

QMKSH në ambientet e koleksionistit Arben Prrenjasi

Nëse Tirana ka çfarë ofron për syrin kureshtar, ajo çka ka ngritur Arben Prrenjasi  do t’iu lërë pa frymë.  Një punë e gjatë me...

2 Nëntor 1687, protesta rrëzon Sulltan Mehmeti IV; në vend të...

Gjatë revoltës që shpërtheu në Kostandinopojë, më 2 Nëntor 1687, ku morën pjesë dhe shumë shqiptarë, u rrëzua Sulltan Mehmeti i IV dhe në...

2 Nëntor 1878, “Shoqëria e të shtypurit shkronja shqipe” mbështet programin...

“Shoqëria e të shtypurit shkronja shqipe”, në mbledhjen që u mbajt në Dibër, më 2 Nëntor 1878, përfshiu programin e miratuar, kërkesën për mësimin...

2 Nëntor 1896, u shua mësuesi atdhetar Daut Boriçi

Sot përkujtohet mësuesi  atdhetar, Daut Boriçi. Pas diplomimit për pedagogji në Stamboll, u kthye në vendlindje dhe punoi mësues, inspektor arsimi dhe drejtor shkolle...

2 Nëntor 1917, pushkatohet Themistokli Gërmenji

Pushtuesit francezë, më 2 Nëntor 1917, arrestuan Themistokli Germenjin. Pas vendimit të gjyqit ushtarak të improvizuar, patrioti i flaktë shqiptar u pushkatua në Selanik. Referencat: Thimi...

2 Nëntor 1922, u lind Mark Gurakuqi, pedagog, publicist e studiues

Një ndër punonjësit më të vjetër të Radio-Tiranës, Mark Gurakuqi, u lind në Pogradec, më 2 Nëntor 1922. Kreu Normalen e Elbasanit, ndërsa studimet...

2 Nëntor 1938, koncert i Tefta Tashkos në “Luks”

Përvjetorin e 28 të lindjes, këngëtarja e shquar Tefta Tashko, e festoi me dëgjuesit e saj. Më 2 Nëntor 1938, ajo dha koncert në...

2 Nëntor 1942, u shua Nebi Sefa, patriot

Patrioti demokrat Nebi Sefa, u nda nga jeta, më 2 Nëntor 1942. U arsimua në Berat, Kostancë dhe Selanik. Pas kthimit në vendlindjen e...

2 Nëntor 2000, hapja e shkollave pas universitare

Më 2 Nëntor të vitit 2000, u vendos hapja e shkollave pas universitare, pranë Universitetit të Tiranës, Universiteti Politeknik, Universiteti i Bujqësor dhe Akademisë...