Arkivat Përditshëm e premte nëntor 3rd, 2017

3 Nëntor 361, u shua Kostanci II Flavi, Perandor me...

Në Nëntor të vitit 361, u nda nga jeta Kostanci II Flavi, Perandor i Perandorisë Romake, me prejardhje ilire; 23 vjet të jetës së...

3 Nëntor 1443, fillon epopeja e lavdishme e Skënderbeut

Më 3 Nëntor 1443, filloi epopeja më e shkëlqyer e luftës së Heroit tonë Kombëtar Skënderbeu. Duke përfituar nga gjendja e favorshme e krijuar...

3 Nëntor 1839, shpallja e reformës së Tanzimatit

Nga Pallati i Gjylhanasë, sulltan Abdyl Mexhiti, më 3 Nëntor 1839, shpalli reformën, që njihet në histori me emrin e Tanzimatit. Si rezultat i...

3 Nëntor 1891, lindi Ndre Zadeja, klerik e shkrimtar

Në Shkodër, më 3 Nëntor 1891, u lind kleriku, dramaturgu dhe shkrimtari, Ndre Zadeja. Mësimet e para i mori në vendlindje dhe u diplomua...

3 Nëntor 1919, shqetësimi i vlonjatëve për planet aneksuese italiane

Më 3 Nëntor 1919, komisioni i zgjedhur nga mitingu i organizuar në Vlorë, i dërgoi Qeverisë së Përkohëshme të Durrësit një letër, ku shprehet...

3 Nëntor 1911, Fan Noli; konferencë për kishë autonome në kolonitë...

Gjatë udhëtimit të tij, nëpër kolonitë shqiptare në Europë, Fan Noli, arriti më 3 nentor 1911, në Sofje. Ai u prit nga mërgimtarët tanë...

3 Nëntor 1930, marrëveshje e tregëtisë me Rumaninë

Më 3 Nëntor 1930, midis Shqipërisë dhe Rumanisë, u nënshkrua marrëveshja tregëtare provizore. Një vit më pas, ajo u kthye në një marrëveshje pa...

3 Nentor 1937, Konferencë Shkencore në Spitalin Civil të Tiranës

Në Spitalin Civil të Tiranës, më 3 Nëntor 1937, u mbajt një Konferencë Shkencore me të gjithë mjekët e spitalit. Në të referuan dy...

3 Nëntor 1951, ndërtimi i hidrocentralit të Selitës

Më 3 Nëntor 1951, përfunduan punimet për ndërtimin e hidrocentralit të Selitës, që i dha dritë dhe ujë  të pijshëm burimi, kryeqytetit tonë.Referencat: Thimi Çollaku...

3 Nëntor 1992, krijimi i fondit IFAD

Republika e Shqipërisë, më 3 Nëntor 1992, aderoi në Marrëveshjen për krijimin e Fondit Ndërkombëtar  për Zhvillimin Bujqësor, IFAD. Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës...