Arkivat Përditshëm e shtunë nëntor 4th, 2017

4 Nëntor 1456, Lek Dukagjini pushton Kështjellën e Danjës

Kështjella e Danjës, që ishte në zotërim të Venedikut, më 4 Nëntor 1456, u pushtua nga Lek Dukagjini, me ndihmën e Skënderbeut. Kjo i...

4 Nëntor 1792, Mahmut Pashë Bushatlliu tradhëtohet nga vëllai dhe nipi

Nënkonsulli i Venedikut në Shkodër, Jak Suma, me shkresën e datës, 4 Nentor 1972, njofton eprorët e vet për tradhëtinë e Ibrahim Pashës dhe...

4 Nëntor 1917 , Gazeta “Isvestja” boton Traktatin e Fshehtë të...

Gazeta “Isvestja” e Moskës, më 4 Nëntor 1917, botoi tekstin e Traktatit të Fshehtë të Londrës, përfunduar ndërmjet Italisë dhe Antantës. Sipas këtij dokumenti,...

4 Nëntor 1925, lindi Xhon Athanas , këngëtar

Në Boston të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, më 4 Nëntor 1925, u lind këngëtari i shquar shqiptar Xhon Athanas. Ai që i vogël...

4 Nëntor 1935, ligji për Bankën Bujqësore

Më 4 Nëntor 1935, Parlamenti Shqiptar miratoi ligjin mbi ngritjen e Bankës Bujqësore në vendin tonë.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

4 Nëntor 1944, Kongresi i parë i grave dhe vajzave...

311 vajza e gra antifashiste, u mblodhën në qytetin e çliruar të Beratit, më 4 Nëntor 1944, në Kongresin e tyre të parë. Ishte...

4 Nëntor 1990, rihapet kisha e parë katolike

Më 4 Nëntor 1990, në Shkodër, u rihap kisha e parë katolike dhe u kryen shërbesat e para. Pas saj u rihapën edhe faltoret...