Arkivat Përditshëm e diel nëntor 5th, 2017

5 Nëntor, Dita Ndërkombëtare e Mësuesit

Sot në të gjithë botën, festohet “Dita Ndërkombëtare e Mësuesit”.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

5 Nëntor 1908, themelimi i klubit patriotik “Drita”

Më 5 Nëntor 1908, në Gjirokastër u themelua klubi patriotik “Drita”. Po atë vit në qytetin e jugut, u ngrit shkolla “Liria”, e para...

5 Nëntor 1908, numri i parë i gazetës “Besa”

Në Stamboll, më 5 Nëntor 1908, doli numri i parë i gazetës “Besa”. Botohej edhe në gjuhën shqipe me alfabetin e Stambollit dhe në...

5 Nëntor 1912, Ismail Qemali dhe Luigj Gurakuqi mbledhin koloninë e...

Ismail Qemali dhe Luigj Gurakuqi, më 5 Nëntor 1912, organizuan në Bukuresht, mbledhjen e kolonisë shqiptare. Aty u vendos të krijohej një komision, që...

5 Nëntor 1923, hapet Gjimnazi i Gjirokastrës

Gjimnazi i Gjirokastrës, një nga shkollat e para të mesme të përgjithshme të vendit tonë, u hap më 5 Nëntor 1923. Ishte e para...

5 Nëntor 1943, Mësymja e Përgjithshme e Dimrit

Mësymja e Përgjithshme e Dimrit, filloi më 5 Nëntor 1943, me operacionin e forcave naziste dhe mercenarëve shqiptarë, kundër Pezës dhe përfundoi në Shkurt...

5 Nëntor 1961, shfaqet opera shqiptare “Lulja e kujtimit”

Artistët dhe orkestra e Teatrit të Operas dhe Baletit, më 5 Nëntor 1961, vunë në skenë operan shqiptare me temë patriotike “Lulja e kujtimit”,...

5 Nëntor 1978, pushkatohet Beqir Balluku

Më 5 Nëntor 1978, u pushkatua Beqir Balluku, gjeneral dhe ish ministër i mbrojtjes.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

5 Nëntor 1945, lindi Zejnulla Halili, shkrimtar

Në fshatin Kokaj të Gjilanit, në Nëntor të vitit 1945, u lind shkimtari Zejnulla Halili. U diplomua për gjuhë dhe letërsi shqipe. Karrierën e...

5 Nëntor 1997, ceremonia e akordimit të titullit “Magjistër në art”

Në Akademinë e Arteve të Bukura në Tiranë, më 5 Nëntor 1997, u organizua ceremonia e akordimit të titullit “Magjistër në art”, e pedagogëve...

5 Nëntor 2000, shkrimtarët e Ballkanit takohen në Bibliotekën Kombëtare

Biblioteka Kombëtare organizoi më 5 Nëntor të vitit 2000, takimin e shkrimtarëve ballkanikë për fëmijë dhe të rinj, tubim i parë i këtij lloji,...