Arkivat Përditshëm e hënë nëntor 6th, 2017

6 Nëntor 1417, Gjon Kastrioti synon daljen në det

Në përpjëkje për të dalë në det dhe për të zgjeruar zotimet e veta, Gjon Kastrioti, i ati i Gjergj Kastriotit, më 6 Nëntor...

6 Nëntor 1828, Kongresi antiosman në Berat

Më 6 Nëntor 1828, filloi punimet Kongresi i Beratit. Kjo ngjarje shënoi fillimin e kryengritjes së armatosur antiosmane në Shqipërinë e Jugut.Referencat: Thimi Çollaku /...

6 Nëntor 1897, Konferenca greko-turke e Prevezës

Konferenca greko-turke e Prevezës, që u mblodh më 6 Nëntor 1897, synoi të caktojë kufirin e ri jugor të Perandorisë Osmane me Mbretërinë Greke....

6 Nëntor 1891, lind Tefik Mborja

Në kryeqytetin e Korçës, më 6 Nëntor 1891, u lind Tefik Mborja. Mësimet e para i mori në shkollën turke të vendlindjes, kurse të...

6 Nëntor 1919, letër nga Komiteti “Mbrojtja Kombëtare e Kosovës”

Komiteti “Mbrojtja Kombëtare e Kosovës”, në letrën e datës 6 Nëntor 1919, përshkruante luftën për çlirimin e Nikajt, Merturit dhe Krasniqit nga forcat vullnetare,...

6 Nëntor 1920, “Vatra e Shqipërisë” letër Dhomës së Deputetëve të...

Dega e shoqërisë kombëtare panshqiptare “Vatra e Shqipërisë”, me qendër në Korçë, më 6 Nëntor 1920, me anë të mesazhit drejtuar kryetarit të Dhomës...

6 Nëntor 1937, boks; Rafael Dishnica triumfon mbi kampionin rumun Mihal...

Në ndeshjen e boksit me dhjetë raunde, që u zhvillua në Korçë, më 6 Nëntor 1937, boksieri ynë Rafael Dishnica, mundi kampionin rumun me...

6 Nëntor 1958, Konventa kundër shitjes dhe shfrytëzimit

Më 6 Nëntor 1958, Shqipëria aderoi në “Konventën për ndalimin e shitjes së njerëzve dhe të shfrytëzimit të prostitucionit të të tjerve” si dhe...

6 Nëntor 1961, nderohet piktori Abdurrahim Buza

Piktorit tonë të shquar Abdurrahim Buza, më 6 Nëntor 1961, iu dha titulli i lartë “Piktor i merituar”. Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

6 Nëntor 1972, premierë e filmit “Kryengritje në pallat”

Në kinematë e Tiranës, më 6 Nëntor 1972, u dha premiera e filmit për fëmijë “Kryengritje në pallat”, me skenar të Bedri Dedës dhe...