Arkivat Përditshëm e martë nëntor 7th, 2017

7 Nëntor 1594, Kuvendi i Shën Mërisë mbledh krerët e Matit

Krerët kryengritës të krahinës së Matit, më 7 Nëntor 1594, u mblodhën në Kuvendin e Shën Mërisë, për të organizuar dhe drejtuar luftën çlirimtare...

7 Nëntor 1915, Komiteti amerikano-shqiptar

Bashkëatdhetarët tanë të mërguar në Boston të Amerikës, më 7 Nëntor 1915, organizuan një tubim të madh kundër planeve për coptimin e atdheut të...

7 Nëntor 1918, u krijua Komiteti “Mbrojtja Kombëtare e Kosovës”

Më 7 Nëntor 1918, në Shkodër u krijua Komiteti “Mbrojtja Kombëtare e Kosovës”. Në udhëheqje të tij ishin: Bajram Curri, Hasan Prishtina, Sali Nivica,...

7 Nëntor 1922, u lind Androki Kostallari

Gjuhëtari, leksikologu dhe akademiku  Androki Kostallari, u lind më 7 Nëntor 1922. Arsimin e lartë e ndoqi në Universitetin e Moskës dhe u diplomua...

7 Nëntor 1944, çlirimi i Gjakovës

Luftëtarët antifashistë shqiptarë, më 7 Nëntor 1944, çliruan qytetin e Gjakovës.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

7 Nëntor 1945, marrëdhëniet diplomatike me Poloninë

Më 7 Nëntor 1945, u vendosën marrëdhëniet diplomatike dhe konsullore midis vendit tonë dhe Polonisë.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

7 Nëntor 1947, Durrës-Peqin; hekurudhë me punë vullnetare

Transporti hekurudhor në Shqipëri, e ka zanafillën, më 7 Nëntor të vitit 1947, kur u përurua hekurudha e parë Durrës-Peqin. Vepra u ndërtua me...

7 Nëntor 1951, përurohet rafineria e naftës Cërrik

Rafineria e naftës e Cërrikut, u përurua më 7 Nëntor 1951. Bashkë me të, u ndërtua dhe termocentrali dhe objekte të tjera që e...

7 Nëntor 1969, shpallja e Tiranës “Qytet hero”

Me rastin e 25 vjetorit të çlirimit, më 7 Nëntor 1969, Tirana u shpall “Qytet hero”. Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare