Arkivat Përditshëm e mërkurë nëntor 8th, 2017

Nderohet kontributi i familjes Qiriazi

Tre libra, një program artistik interesant dhe një ekspozitë me foto të rralla, mblodhën në Teatrin e Metropolit në Tiranë shumë personalitete. Për të...

Këshilla të vyera nga Z. Frederik Stamati

Në QMKSH, koleksionet merren seriozisht. Një Flamur Shqiptar, sendet që kanë të gdhendur simbolin e shqiponjës, apo tekstilet me këtë motiv, janë  fokusi ynë...

8 Nëntor, Dita Ndërkombëtare e Zonave Urbane

8 Nëntori, është Dita Ndërkombëtare e Zonave Urbane.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

8 Nëntor 1462, dokumenti i parë i gjuhës shqipe “Formula e...

Në Trininë e Matit, pranë Macukëllit, më 8 Nëntor 1462, u nënshkrua dokumenti i parë i gjuhës shqipe “Formula e Pagëzimit”. Ajo është një...

8 Nëntor 1908, numri i parë i gazetës dyjavore “Bashkimi”

Në Stamboll, më 8 Nëntor 1908, doli numri i parë i gazetës dyjavore “Bashkimi”, që e drejtonte Mihal Shën Tepelena. Botohej në gjuhën shqipe...

8 Nëntor 1942, u lind juristi dhe gazetari Jusuf Alibali

Më 8 Nëntor 1942, u lind juristi dhe gazetari Jusuf Alibali. Shkollën fillore dhe të mesme e kreu në vendlindje, Shkodër. Studimet e larta...

8 Nëntor 1924, u hap shkolla e mesme tregëtare e Vlorës

Shkolla e mesme tregëtare e Vlorës, i hapi dyert, më 8 Nëntor 1924. Që në fillimet e saj, ajo pati profil të theksuar profesional,...

8 Nëntor 1941, demonstrata antifashiste në Korçë

Më 8 Nëntor 1941, në qytetin e Korçës shpërtheu demonstrata antifashiste. Fashistët përdorën forca të mëdha, për shpërndarjen e saj; ato për këtë qëllim...

8 Nëntor 1957, përurohet Kombinati i parë i Tekstileve

Më 8 Nëntor 1957, u përurua në Tiranë, Kombinati i parë i Tekstileve në vendin tonë. Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

8 Nëntor 1984, premiera e filmit “Nata e parë e lirisë”

Artdashësit kryeqytetas, më 8 Nëntor 1984, ndoqën premierën e filmit “Nata e parë e lirisë”, me skenar të Dalan Shapllos dhe Vath Koreshit dhe...

8 Nëntor 2000, panairi i parë i librit shqip

Në Tetovë, nga 8 deri më 12 Nëntor të vitit 2000, qëndroi i hapur panairi i parë i librit shqip, ku morën pjesë botues...