Arkivat Përditshëm e enjte nëntor 9th, 2017

9 Nëntor 1456, oportunizmi i Venedikut në letrën e Markez de...

Për politikën pragmatiste dhe armiqësore të Venedikut, ndaj Gjergj Kastriotit, flet letra e Markez de Varezës, që mban datën 9 Nëntor 1456. Senati i...

9 Nëntor 1718, proçesverbal i tregëtisë në Elbasan

Në qytetin e Elbasanit, më 9 Nëntor 1718, u krye regjistrimi në gjyq i aktit të shitjes të një ngarkese lëkurësh. Proçes-verbali i mbajtur...

9 Nëntor 1912, Ismail Qemali njofton: e ardhmja e Shqipërisë e...

Pas turneut të tij nëpër Europë, Ismail Qemali, më 9 Nëntor 1912, njoftonte parinë e Vlorës se  “e ardhmja e Shqipërisë është e sigurtë”,...

9 Nëntor 1917, përkujtohet sot Themistokli Gërmenji

Sot Bota Shqiptare, përkujton pushkatimin nga pushtuesit francezë të atdhetarit të madh dhe luftëtarit të lirisë Themistokli Gërmenji. Ai u ekzekutua në Selanik, më...

9 Nëntor 1919, 99 atdhetarë kundër flamurit serb në Shkodër

99 atdhetarë nga e gjithë Shqipëria, më 9 Nëntor 1919, përmes një letre adresuar ministrive të jashtme të Italisë, Francës, Anglisë dhe Shteteve të...

9 Nëntor 1921, Konferenca e Londrës njeh Shqipërinë shtet Sovran dhe...

Në pikën e parë të vendimit, datë 9 Nëntor 1921, të Konferencës së Ambasadorëve në Londër, mbi Shqipërinë, thuhet se qeveritë “nënshkruese të vendimit...

9 Nëntor 1938, shoqëria kolektive “Vllazën Shijaku”

Më 9 Nëntor 1938, u krijua shoqëria kolektive “Vllazën Shijaku” me qendër në Durrës dhe degën e saj në Korçë, për bluarjen dhe tregëtimin...

9 Nëntor 1994, u lejuan me ligj lojrat e fatit

Lodrat e fatit që u përhapën gjerësisht në vendin tonë pas përmbysjes të rendit socialist, me ligjin e datës 9 Nëntor 1994, të miratuar...

9 Nëntor 1998, simpozium me rastin e 50-vjetorit të arkeologjisë shqiptare

Më 9 deri 10 Nëntor 1998, në Tiranë, u zhvillua simpoziumi ndërkombëtar me rastin e 50-vjetorit të arkeologjisë shqiptare. Ai mund të quhet vazhdim...