Arkivat Përditshëm e premte nëntor 10th, 2017

10 Nëntor 1443, Skënderbeu pritet nga krerët shqiptarë në Dibër

Pas largimit nga beteja e Nishit, Gjergj Kastrioti, më 10 Nëntor 1443, arriti në Dibër. Atje ishin mbledhur krerët shqiptare, të cilët i siguruan...

10 Nëntor 1444, pas Vranës Sulltani çel rrugën për të sulmuar...

Në betejën e Varnës, që u zhvillua më 10 Nëntor 1444, ushtritë e Vladislavit, mbret i Hungarisë dhe Polonisë, u thyen keq nga osmanët....

10 Nëntor 1775, shkodranët nuk i binden sundimtarit të dërguar nga...

Pas vdekjes së Mehmet Pashë Bushatlliut, Porta e Madhe dërgoi për sundimtar në Shkodër, Mehmet Pashë Kystendilin. Sikurse shkruan në letrën e datës, 10...

10 Nëntor 1812, u shua Filipi III Durazzo

Sot përkujtohet Filipi III Durazzo (Durrsaku), figurë e shquar politike dhe shoqërore italiane me prejardhje shqiptare. Ai ishte Markez i Gabianos, patrik dhe mbajtës...

10 Nëntor 1879, Abdyl Frashëri me shokë skicojnë themelet e Rilindjes...

Abdyl Frashëri dhe rrethi i bashkëpunëtorëve të tij, të mbledhur në Frashër, më 10 Nëntor 1879, përpiluan Statutin e Lidhjes së Prizrenit dhe programin...

10 Nëntor 1920, shqiptarët e Vatrës angazhohen në mbrojtje të Avni...

Federata Panshqiptare “Vatra”, organizata më e madhe patriotike e mërgimtarëve shqiptarë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, më 10 Nëntor 1920, me anë të...

10 Nëntor 1937, konservatori i Sofjes studion këngët tona popullore

Në qytetin e Korçës, më 10 Nëntor 1937, erdhi folkloristi bullgar Stojan Djovdef, profesor i Konservatorit të Sofjes. Ai studjoi folklorin original shqiptar dhe...

10 Nëntor 1938, përkujtohet babai i Turqisë moderne Mustafa Qemal Ataturku

Sot përkujtohet presidenti i parë i Turqisë moderne, Mustafa Qemal Ataturku. Ai u lind në një familje shqiptare në Selanik, më 1881. Mbaroi shkollën...

10 Nëntor 1943, mësuesit antifashistë mblidhen në Elbasan

Më 10 dhe 11 Nëntor 1943, në zonën  e çliruar të Branesh Furanit, u zhvillua mbledhja e gjerë e arsimtarëve antifashistë të qarkut të...

10 Nëntor 2005, Ahtisari përfaqësues special nga OKB për statusin e...

Këshilli i Sigurimit i Organizatës së Kombeve të Bashkuara, miratoi më 10 Nëntor 2005, emërimin e Marti Ahtisarit, si përfaqësuesin special për statusin e...