Arkivat Përditshëm e shtunë nëntor 11th, 2017

11 Nëntor 1616, ndihma e munguar evropiane për popujt e Ballkanit

Në Prokup të Serbisë, më 1616, u mblodh Kuvendi Ndërballkanik, më pjesëmarrjen e krerëve shqiptarë, serbë, malazezë dhe maqedonas. Ata synonin të bashkërendonin luftën...

11 Nëntor 1798, rebelimi i Kavajës

Kronika e kohës flasin për rebelimin e Kavajës, në Nëntor të vitit 1798. Më 11 nëntor të atij viti, Ibrahim Pasha iu drejtua Kavajës,...

11 Nëntor 1906, u vra në Selanik Spiro Kosturi

Në Selanik të greqisë, më 11 Nëntor 1906, u vra dëshmori i madh i kombit Spiro Kosturi. Pesë vjet më vonë, më 29 Korrik...

11 Nëntor 1921, ndriçohet Tirana me dritë elektrike

Në nëntor të 1921, në Shkollën Teknike të Tiranës, filloi mësimi teknik. Suksesi më i shënuar i kësaj veprimtarie, ishte instalimi i një gjeneratori...

11 Nëntor 1919, revoltë e popullit korçar për shkollat greke të...

Nënkoloneli francez Kreten, që komandonte organin ndërkombëtar të “Kufijëve shqiptarë”, në relacionin nga Korça, më 11 nëntor 1919, shkruan për revoltën që shkaktuan përpjekjet ...

11 Nëntor 1922, numri i parë i gazetës “Dëshira Kombëtare”

Mërgimtarët tanë në Shtetet e bashkuara të Amerikës, më 11 Nëntor 1922, nxorrën numërin e parë të gazetës “Dëshira Kombëtare”. Drejtor i saj ishte...

11 Nëntor 1937, marrëveshje me Greqinë për incidentet në zonat kufitare

Me shkëmbim notash diplomatike, më 11 Nëntor 1937, u përfundua marrëveshja shqiptaro-greke, për mënjanimin e incidenteve në zonën kufitare.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës...

11 Nëntor 1943, u lind Ahmet Shqarri, reporter sportiv

Kronisti dhe reporteri sportiv Ahmet Shqarri u lind, më 11 Nëntor 1943. Pas diplomimit në Universitetin e Tiranës, në vitin 1969, filloi punën në...

11 Nëntor 1946, kooperativa e parë bujqësore

Në Krutje të Lushnjës, më 11 Nëntor 1946, u krijua kooperativa e parë bujqësore, që hapi rrugën e kolektivizimit të bujqësisë shqiptare.Referencat: Thimi Çollaku /...

11 Nëntor 1997, ceremonia e shpërndarjes së hirit të Prof. Arshi...

Në Durrës, më 11 Nëntor 1997, u organizua ceremonia e shpërndarjes së hirit të Prof. Arshi Pipës, vdekur në Shtetet e Bashkuara të Amerikës....

11 Nëntor 1991, marrëveshja shqiptaro-rumune për heqjen e vizave

Në shkëmbim notash diplomatike, më 11 Nëntor 1991, në Tiranë, u përfundua marrëveshja shqiptaro-rumune për heqjen reciproke të vizave, për personat që zotëronin pasaportat...