Arkivat Përditshëm e diel nëntor 12th, 2017

12 Nëntor 1823, sot përkujtojmë Vangjel Meksin, pedagog dhe mjek i...

Sot përkujtohet përkthyesi dhe lëvruesi i gjuhës shqipe, pedagogu dhe mjeku i shquar, Vangjel Meksi. U diplomua në mjekësi, në Napoli të Italisë dhe...

12 Nëntor 1923, gazeta “Paqja”

Me nismën e Shoqërisë Shqiptare të Stambollit, me 12 Nëntor 1923, doli numri i parë i së përjavëshmes “Paqja”, gazeta politike, shoqërore, kulturore e...

12 Nëntor 1934, lindi Prof. Eduard Sulstarova, pedagog

U lind në Korçë, më 12 Nëntor 1934, pedagogu dhe sizmologu, Prof. Eduard Sulstarova. Pas diplomimit në Universitetin e Tiranës, dha mësim në Politeknikumin...

12 Nëntor 1987, vdiq Lasgush Poradeci, poet lirik, publicist dhe përkthyes

Lasgush Poradeci lindi më 27 Dhjetor 1899 në Pogradec. Në moshën 10 vjeçare e dërguan për të vazhduar studimet në Manastir dhe më vonë...

12 Nëntor 1944, pushkatimi i intelektualëve pa gjyq

Në 12 Nëntor 1944 u pushkatuan pa gjyq disa figura të spikatura të jetës intelektuale shqiptare. Vesim Kokalari, i angazhuar në themelimin e një...