Arkivat Përditshëm e hënë nëntor 13th, 2017

13 Nëntor 1522, u shua Marin Barleti, historiani dhe humanisti i...

Më 13 Nëntor 1522, u nda nga jeta humanisti i shquar shqiptar, historiani, i pari autor i njohur dhe një nga më të mëdhenjtë...

13 Nëntor 1912, protestë e Arbëreshëve kundër synimeve shoviniste

Kolonia e Horës së Arbëreshëve në rrethin e Palermos, në Nëntor të vitit 1912, protestoi kundër synimeve shoviniste ndaj tokave shqiptare të qeverive greke,...

13 Nëntor 1913, lindi gjeologu dhe pedagogu i shquar Injac Ndoja

Në qytetin e Shkodrës, më 13 Nëntor 1913, u lind gjeologu dhe pedagogu i shquar shqiptar Injac Ndoja, i lauruar me titullin “Doktor i...

13 Nëntor 1937, shoqata e miqësisë Shqipëri-Greqi

Në Tiranë, më 13 Nëntor 1937, u formua shoqata e parë e miqësisë Shqipëri-Greqi. Në Athinë prej vitesh zhvillonte veprimtarinë e saj një shoqatë...

13 Nëntor 1937, Sali Nallbani, kampioni shqiptar i tenisit fiton kupën...

Sali Nallbani, kampioni shqiptar i tenisit i viteve 30-të, duke luajtur për skuadrën italiane të tenisit “Imola”, më 13 Nëntor 1937, i siguroi asaj...

13 Nëntor 1946, spastrimi i kanalit të Korfuzit

Pas incidentit të Tetorit, luftanijet britanike, më 13 Nëntor 1946, filluan spastrimin e kanalit të Korfuzit, nga minat.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

13 Nëntor 1948, lindi Pavlina Mani, një nga aktoret më të...

Aktorja e mirënjohur, Pavlina Mani, u lind në Lushnjë, më 13 Nëntor 1948. Ajo mbetet një nga figurat më të spikatura të skenës dhe...

13 Nëntor 1958, marrëdhëniet diplomatike Shqipëri-Guine

Më 13 Nëntor të vitit 1958, vetëm një muaj pas shpalljes së pavarësisë, midis vendit tonë dhe Republikës së Guinesë, u vendosën marrëdhëniet diplomatike.Referencat: Thimi...

13 Nëntor 1992, miratimi i ligjit për simbolet kombëtare

Më 13 Nëntor 1992, Kuvendi Popullor, i mbledhur në seancë plenare, miratoi ligjin “Për Flamurin, Stemën, Himnin Kombëtar, Festën Kombëtare dhe kryeqytetin e Republikës...

13 Nëntor 1997, piktori kosovar Gjelosh Gjokaj hap ekspozitë në Gjermani

Piktori kosovar Gjelosh Gjokaj, më 13 Nëntor 1997, hapi ekspozitën personale në Agsburg të Gjermanisë, ku ai jeton dhe krijon. Artisti u afirmua si...

13 Nëntor 1997, shfaqet drama “Të jesh apo të mos jesh”

Trupa e Teatrit të Tetovës, më 13 Nëntor 1997, shfaqi në skenën e Teatrit Kombëtar të Tiranës, dramën “Të jesh apo të mos jesh”...