Arkivat Përditshëm e mërkurë nëntor 15th, 2017

15 Nëntor 1835, ekspeditë për të shtypur kryengritjen në Shkodër

Më 15 Nëntor 1835, në orën 6 të mëngjesit, veziri mizor, valiu i Rumelisë, nisi një ekspeditë që çoi në shtypjen e kryengritjes së...

15 Nëntor 1915, numri i parë i gazetës Flamuri i Shqipërisë

Në Kostancë te Rumanisë, më 15 Nëntor 1915, mërgimtarët tanë nxorrën numrin e parë të gazetës shoqërore e  politike, “Flamuri i Shqipërisë”. Botohej tre...

15 Nëntor 1916, numri i parë i gazetës Posta e Shqipërisë

Gazeta e klerit katolik “Posta e Shqipërisë”, doli për herë të parë në Shkodër, më 15 Nëntor 1916. Botohej dy herë në javë dhe...

15 Nëntor 1925, u lind Zihni Sinoimeri, inxhinier, gjeolog

Në qytetin e Gjirokastrës, më 15 Nëntor 1925, u lind inxhinieri gjeolog, pedagogu dhe profesori i shquar Zihni Sinoimeri. U arsimua në Liceun e...

15 Nëntor 1926, marrëveshje tregëtare me kolonitë Britanike

Me shkëmbim notash diplomatike, më 15 Nëntor 1926, aderuan në “Marrëveshjen Provizore Tregëtare, në bazë reciprociteti dhe kombit më të favorizuar përfunduar, midis Shqipërisë...

15 Nëntor 1934, u shua Refat Frashëri, mjek i shquar bakteriolog

Mjekësia shqiptare sot përkujton, mjekun bakteriolog dhe një nga drejtuesit e parë të sistemit mjeksor shqiptar, Refat Frashërin. U diplomua në Universitetin e Stambollit,...

15 Nëntor 1944, u shua Edith Durham, mike e Shqipërisë

U nda nga jeta, më 15 Nëntor 1944, mikja e madhe angleze e popullit tonë, albanologia e shquar Edith Durham. Që nga fillimi i...

15 Nëntor 1962, Konferenca e Parë e Studimeve Albanologjike

Në Tiranë, më 15 Nëntor 1962, filloi punimet “Konferenca e Parë e Studimeve Albanologjike”, duke e transferuar qendrën e këtyre studimeve të rëndësishme shkencore...

15 Nëntor 1974, dy filma premierë në Tiranë

Në Tiranë, më 15 Nëntor 1974, shikuesit patën fatin të ndjekin premierat e dy filmave të rinj shqiptarë: kinokomedinë “Duke kërkuar pesëorëshin” dhe filmin...