Arkivat Përditshëm e enjte nëntor 16th, 2017

16 Nëntor 1759, delegacion himarjot për perandoreshën e Rusisë

Më 16 Nëntor 1759, krerët e Himarës, në bazë të vendimeve të Kuvendit të Gliatit, formuluan një deklaratë e cila iu dërgua në Shën...

16 Nëntor 1905, Bajo Topulli formoi “Komiteti për Lirinë e Shqipërisë”

Me nismën dhe nën kryesinë e Bajo Topullit, në Nëntor të vitit 1905, në Manastir u formua “Komiteti për Lirinë e Shqipërisë”, ku bënin...

16 Nëntor 1910, lindi Rrok Zojzi themelues i etnologjisë shqiptare

Një nga themeluesit e etnologjisë shqiptare, Rrok Zojzi, u lind në Shkodër më 16 Nëntor 1910. Si alpinist dhe studjues, ai që në rininë...

16 Nëntor 1919, letër e përfaqësuesve të Vlorës për Konferencën e...

Përfaqësues të qytetit dhe krahinave të Vlorës, më 16 Nëntor 1919, i dërguan nje letër kryetarit të delegacionit francez në Konferencën e Paqes në...

16 Nëntor 1923, spitali i parë civil në Gjirokastër

Në Gjirokastër, më 16 Nëntor 1923, u ngrit spitali i parë civil me 20 shtretër, me drejtor Ismet Gegën.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës...

16 Nëntor 1925, demostrata antzogiste në Përmet

Përmetarët, më 16 Nëntor 1925, dolën në demostrata antizogiste. Demostruesit brohoritën për Revolucionin e Qershorit, për organizatën “Bashkimi” dhe fan Noli.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari...

16 Nëntor 1937, u themelua shoqëria Neptun

Në Tiranë, më 16 Nëntor 1937,  u krijua shoqëria anonime “Neptun”, me një kapital themeltar, prej 70 mijë franga ar. Shoqëria industriale-tregëtare, do të...

16 Nëntor 1984, u nda nga jeta Ing. Faredin Nuri

Sot përkujtohet inxhinieri hidroteknik, i diplomuar në Institutin Politeknik të Parisit, Faredin Nuri. Kur u kthye nga Franca inxhinieri i ri, që kishte mbaruar...

16 Nëntor 1978, premiera e “Nusja dhe shtetrrethimi”

Premiera e filmave shqiptarë “Nga mesi i errësirës” dhe “Nusja dhe shtetrrethimi”, u dha në kinematë e Tiranës, më 16 Nëntor 1978. Ata ishin...

16 Nëntor 1994, Shqipëria aderoi në konventën për ligjin detar

Republika e Shqipërisë, më 16 Nëntor 1994, aderoi në marrëveshjen ndërkombëtare “Në lidhje me zbatimin e pjesës XI, të Konventës për Ligjin Detar të...