Arkivat Përditshëm e premte nëntor 17th, 2017

17 Nëntor , Dita Ndërkombëtare e studentëve

17 Nëntori, kremtohet në të gjithë Botën si Dita Ndërkombëtare e studentëve.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

17 Nëntor 375, vdiq Valentiani I, peranador i Perandorisë Romake me...

Sot përkujtohet Valentiani I, perandor i Perandorisë Romake me prejardhje ilire. Ai ishte themelues i dinastisë së dytë ilire, që sundoi gati një shekull...

17 Nëntor 1401, Senati Venedikas demaskon Gjergj Strazimirin

Gjatë sulmeve të para osmane në Ballkan, feudalët shqiptarë nuk ngurronin të lidheshin me ta kur ua kërkonin interesat. Kështu më 17 Nëntor 1401,...

17 Nëntor 1912, patriotët shqiptarë ngrenë flamurin në Durrës

Ismail Qemali, Luigj Gurakuqi, Pandeli Cali, Dhimitër Berati, Qazim Kurti, Kristo Meksi, etj, më 17 Nëntor 1912, u nisën në Triesta me vaporin “Vurmbrana”,...

17 Nëntor 1930, lindi Marika Kallamata, artisja e mirënjohur shqiptare

Artistja e mirënjohur e skenës shqiptare, Marika Kallamata, u lind në Fier, më 17 Nëntor 1930. Në moshën 20-vjeçare filloi veprimtarinë artistike në skenën...

17 Nëntor 1941, hapen shkolla shqipe në trojet etnike shqiptare

Në shumë fshatra dhe qytete të rrethit të Dibrës, Gostivarit, Tetovës, Kërçovës dhe Strugës, më 17 Nëntor 1941, u hapën shkollat e para shqipe,...

17 Nëntor 1944, Çlirimi i Tiranës

Pas 19 ditë luftimesh të përgjakshme, rrugë më rrugë dhe shtëpi më shtëpi, më 17 Nëntor 1944, u çlirua nga pushtuesit nazistë dhe bashkëpunëtorët...

17 Nëntor 1970, marrëdhëniet diplomatike Shqipëri-Hollandë

Midis vendit tonë dhe Mbretërisë së Hollandës, më 17 Nëntor 1970, u rivendosën marrëdhëniet diplomatike.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

17 Nëntor 1946, Reforma Agrare

Më 17 Nëntor 1946, përfundoi Reforma Agrare. Nga ajo përfituan tokë pa shpërblim 314000 familje. U shpërndanë 172659 hektar tokë si dhe 239000 rrënjë...

17 Nëntor 1982, tërmet i fuqishëm në Roskovec

Një tërmet i fuqishëm, me qendër Roskovecin, goditi vendin tonë, më 17 Nëntor 1982. U prekën rëndë sidomos Lushnja, Berati dhe Fieri. Vullnetarë nga...