Arkivat Përditshëm e shtunë nëntor 18th, 2017

QMKSH ju fton të konsultojmë së bashku projektligjin e ri “Për...

Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë, ju fton të konsultoni projektligjin e ri “Për Trashëgiminë Kulturore dhe Muzetë”. Jeni të lutur të na përcillni mendimet...

18 Nëntor, zbulohet arti i pagëzimit të prijësit të bullgarëve në...

Në një pllakë grui të zbuluar në Ballsh të Mallakastrës, është fiksuar arti i pagëzimit të prijësit të bullgarëve Borisit, në vitin 866. Ai...

18 Nëntor 1912, trupat serbe depërtojnë në qytetin e Lezhës dhe...

Trupat serbe gjatë Luftës së I Ballkanike, pasi kishin pushtuar Limën, Mirditën dhe Matin, më 18 Nëntor 1912, hynë në Lezhë. Një pjesë e...

18 Nëntor, lindi shkrimtari arbëresh Françesko Solano

Në Fransite të Kalabrisë, u lind shkrimtari dhe gjuhëtari arbëresh Françesko Solano, që njihet me pseudonimin Dushko Vetmo. Në moshën 20 vjeçare emigroi në...

18 Nëntor 1943, Çlirimi i Libohovës

Më 18 Nëntor 1943, Batalioni Partizan “ Çamëria”, çliroi Libohovën.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

18 Nëntor 1940, lindi Dhimitër Prifti, doktor i shkencave gjeologjike

Në kryeqytetin grek Athinë, më 18 Nëntor 1940, u lind Dhimitër Prifti, doktor i ardhshëm i shkencave gjeologjike. Studimet e larta i filloi në...

18 Nëntor 1985, përkujtohet sot Gaqo Avrazi, dirigjenti i parë i...

Sot përkujtohet dirigjenti i parë i Korit të Ushtrisë, kompozitori i shquar Gaqo Avrazi. Që në rininë e hershme, ai u angazhua në lëvizjen...

18 Nëntor 1991, u themelua Shoqata e Agronomëve të Shqipërisë

Në Tiranë më  18 Nëntor 1991, u themelua “Shoqata e Agronomëve të Shqipërisë”. Ajo bashkon në radhët e saj, mbi 10 mijë agronomë të...

18 Nëntor 1991, u mbajt seminari mbi shkencat agronomike

Më 18 dhe 19 Nëntor 1991, në kryeqytet u mbajt seminari kombëtar me temë “Shkencat agronomike në zhvillimet e reja ekonomike të Shqipërisë”. Synimi...

18 Nëntor 1999, Shqipëria angazhohet në shkatërrimin e armëve të lehta

Në Deklaratën e Paktit të Stabilitetit, më 18 Nëntor 1999, Shqipëria u angazhua për shkatërrimin e armëve të lehta, të grabitura nga popullata gjatë...