Arkivat Përditshëm e diel nëntor 19th, 2017

19 Nëntor 1461, triumfi i Skënderbeut në betejën kundër Picininos

Në kuadrin e ndihmës luftarake, që Gjergj Kastrioti i dha aleatit të tij mbretit të Napolit, më 19 Nëntor 1461, u zhvillua beteja kundër...

19 Nëntor 1880, formohet një Komitet në Shkodër për mbrojtjen e...

Gjatë fushatës antishqiptare të Dervish Pashës, më 19 Nëntor 1880, në Shkodër u formua një Komitet prej 12 vetash që i bëri thirrje patriotëve...

19 Nëntor 1882, përkujtohet sot poeti arbëresh Gavril Dara i Riu

Bota e letrave shqipe, përkujton  patriotin   arbëresh, poetin, gazetarin, historianin dhe arkeologun Gavril Dara i Riu. U bë i njohur sidomos me poemën: “Kënga...

19 Nëntor 1912, Greqia pushton Himarën

Gjatë Luftës së Parë Ballkanike, Greqia pasi kishte rrethuar Janinën dhe kishte marrë Sazanin, më 19 Nëntor 1912, pushtoi edhe Himarën dhe fshatrat përreth.Referencat: Thimi...

19 Nëntor 1920, formohet Kabineti i Iliaz Vrionit

Iliaz Vrioni, i ngarkuar me detyrën e kryeministrit, më 19 Nëntor 1920, formoi kabinetin e ri ku bënin pjesë Xhafer Ypi-Ministër i Drejtësisë, Iljaz...

19 Nëntor 1921, Lidhja e Kombeve konstaton ndërhyrjen e Beogradit në...

Komisioni Hetimor i Lidhjes së Kombeve, që erdhi në Shqipëri, më 19 Nëntor 1921, konstatoi ndërhyrjen e armatosur jugosllave dhe mbështetjen e hapur të...

19 Nëntor 1935, greva e punëtorëve të shoqërisë italiane AIPA në...

Më 19 Nëntor 1935, mbi 1500 punëtorë shqiptarë që punonin, pranë shoqërisë italiane AIPA në Kuçovë, u ngritën në greva, duke kërkuar paga më...

19 Nëntor 1937, ndërron jetë mirëbërësi Thoma Turtulli

Më 19 Nëntor 1937, ndërroi jetë mirëbërësi i shquar Thoma Turtulli. Emrin e tij e mbante biblioteka e qytetit të Korçës për dhuratat që...

19 Nëntor 1989, përurohet monumenti i rezistencës anti-fashiste në Durrës

Monumenti i rezistencës kundër agresionit fashist të 7 Prillit 1939 në Durrës u përurua, më 19 Nëntor 1989.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

19 Nëntor 1992, miratohet ligji për shoqërinë tregëtare

Ligji “Për shoqërinë tregëtare” i miratuar nga Kuvendi i Republikës së Shqipërisë, më 19 Nëntor 1992, shënoi një hap të rëndësishëm në reformën e...