Arkivat Përditshëm e hënë nëntor 20th, 2017

Ekspozitë me rastin e 100-vjetorit të Kongresit të Manastirit, 20 Nëntor...

Dëftesa është një nga shumë objektet origjinale që janë ekspozuar me rastin e 100-vjetorit të Kongresit të Manastirit, nga Shoqata Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë....

20 Nëntor 1379, Balsha II u konfirmon privilegjet e vjetra...

Në qytetin e lashtë të Retacit, më 20 Nëntor 1379, Balsha II, lëshoi urdhërin ku i konfirmon  raguzianëve, të gjitha privilegjet e vjetra. Në...

20 Nëntor 1912, mbërritja në Durrës e Ismail Qemalit

Më 20 nëntor 1912, Ismail Qemali arriti në Durrës. Ai dhe njerëzit që e shoqëronin u pritën me nderime nga qytetarët. Ishin marrë të...

20 Nëntor 1924, Konventa Konsullore Shqipëri-Itali

Në Romë më 20 Nëntor 1924, u nënshkrua “Konventa konsullore ndërmjet Italisë dhe Shqipërisë”. Ajo hyri në fuqi një vit me pas.Referencat: Thimi Çollaku /...

20 Nëntor 1925, komisioni parlamentar heton abuzimet e Mufit Libohovës

Më 20 Nëntor 1925, përfundoi hetimet komisioni parlamentar lidhur me abuzimet e kryeministrit Mufit Libohova dhe anëtarëve të kabinetit të tij. Ai zbuloi abuzime...

20 Nëntor 1925, lindi akademiku Bedri Dedja

Në qytetin e Elbasanit, më 20 Nëntor 1925, u lind pedagogu i shquar, psikologu, shkrimtari për fëmijë, akademiku Bedri Dedja. U diplomua në Universitetin...

20 Nëntor 1972, Kongresi i Drejtshkrimit të Gjuhës Shqipe

Në Tiranë më 20 Nëntor 1972, filloi punimet Kongresi i Drejtshkrimit të Gjuhës Shqipe. 87 studjues nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi dhe...

20 Nëntor 1947, përkujtohet sot Nako Spiru

Sot përkujtohet luftëtari antifashist, ekonomisti dhe politikani i shquar Nako Spiru. Ai ishte ndër drejtuesit e Luftës Nacionalçlirimtare, që punoi kryesisht me rininë dhe...

20 Nëntor 1981, përurohet hekurudha Laç-Shkodër

Më 20 Nëntor 1981, u përurua hekurudha Laç-Shkodër.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

20 Nëntor 1997, kremtohet 100 vjetori i shtypshkronjës Mbrothtësia

Në mjediset e Bibliotekës Kombëtare në Tiranë, më 20 Nëntor 1997, u kremtua 100 vjetori i shtypshkronjës “Mbrothtësia”, e ngritur në Sofje të Bullgarisë...