Arkivat Përditshëm e mërkurë nëntor 22nd, 2017

Ekspozita “105-vjetori i shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë”

Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë në bashkëpunim me Muzeun Historik Kombëtar, me mbështetjen e kompanisë “Bijoutiful”, organizojnë në dt 28 Nëntor 2017  “105 vjet...

Identiteti Kombëtar dhe Diaspora

Në Bibliotekën Kombëtare qëndron e hapur prej datës 17 deri në 29 Nëntor, ekspozita “Identiteti Kombëtar dhe Diaspora”. Emigrantët e parë ishin ata që...

22 Nëntor 1902, hapet shkolla e natës për mërgimtarët tanë në...

Në lokalet e shoqërisë patriotike shqiptare të Sofjes “Dëshira”, më 22 Nëntor 1902, u hap shkolla e natës për mërgimtarët tanë në Bullgari. Vetë...

22 Nëntor 1913, botohet Kanuni i Përtashëm i Administratës Civile të...

Më 22 Nëntor 1913, Qeveria e Përkohëshme e Vlorës, miratoi dhe botoi në gazetën zyrtare “Përlindja e Shqypnisë”, “Kanunin e Përtashëm të Administratës Civile...

22 Nëntor 1908, përfundoi punimet Kongresi i Manastirit

Më 22 Nëntor 1908, përfundoi punimet Kongresi i Manastirit, i cili miratoi alfabetin latin të gjuhës shqipe, alfabeti që përdorim edhe ne sot.Referencat: Thimi Çollaku...

22 Nëntor 1923, numri i parë i gazetës politike Xhoka

Më 22 Nëntor 1923, doli numri i parë i gazetës politike, letrare dhe ekonomike “Xhoka”, organ i shoqërisë me të njëjtin emër dhe i...

22 Nëntor 1927, nënshkruhet Pakti i Dytë i Tiranës

Midis Shqipërisë dhe Italisë fashiste, më 22 Nëntor 1927, u nënshkrua ai që njihet si “Pakti i Dytë i Tiranës”. Marrëveshja synonte t’i kundërvihej...

22 Nëntor 1961, shuhet profesor Aleksandër Xhuvani

Sot shkenca shqiptare përkujton profesor Aleksandër Xhuvanin. Patriot dhe lëvrues i gjuhës shqipe, një ndër figurat më të nderuara të historisë së shkollës dhe...

22 Nëntor 1972, ndërron jetë mjeku Kadri Kërciku

Në Tiranë, më 22 Nëntor 1972, ndërroi jetë, mjeku dermatolog, profesor i shkencave mjekësore, Kadri Kërciku. U diplomua në Universitetin e Gracit në Austri....

22 Nëntor 1975, shfaqet për herë të parë filmi “Në fillim...

Filmi i Kinostudios Shqipëria e Re , “ Në fillim të verës”, me skenar të Peçi Dados dhe regji të Gëzim Erebarës, u shfaq...

22 Nëntor 1998, mbahet referendumi popullor për Kushtetutën e Shqipërisë

Më 22 Nëntor 1998, në të gjithë Shqipërinë, u krye referendum popullor për Kushtetutën e Republikës së Shqipërisë, që kemi edhe sot.Referencat: Thimi Çollaku /...