Arkivat Përditshëm e enjte nëntor 23rd, 2017

Ekspozitë në qytetin e Pogradecit me rastin e 99 vjetorit të...

Në datën 23/11/2011, në qytetin e Pogradecit u çel ekspozita “Flamuri Kombëtar Shqiptar” organizuar nga Qëndra Mbarëkombëtare e  Koleksionistëve të Shqipërisë, në bashkëpunim me...

23 Nëntor 1466, Kritobuli nga Imbros konfirmon autoktoninë e shqiptarëve në...

Kritobuli nga Imbros i vitit 1466, që flet mbi rrethimin e dytë të Krujës, përveç fakteve të shumta historike, që sjell në këtë ngjarje,...

23 Nëntor 1843, lindi folkloristi arbëresh Bernard Bilota

Në Fransita të Kozencës në Italinë e Jugut, më 23 Nëntor 1843, u lind poeti, gjuhëtari dhe folkloristi arbëresh, Bernard Bilota. Ishte ndër nismëtarët...

23 Nëntor 1880, Dervish Pasha i dorëzon Ulqinin Malit të Zi

Më 23 Nëntor 1880, Dervish Pasha duke thyer rezistencën e shqiptarëve, hyri në Ulqin dhe tre ditë më vonë, turqit ia dorëzuan qytetin shqiptar...

23 Nëntor 1919, themelohet Shoqëria Patriotike “Vllazëria”

Në prag të Kongresit të Lushnjës dhe Luftës së Vlorës, më 23 Nëntor 1919, në Gjirokastër, u themelua Shoqëria Patriotike “Vllazëria”. Shoqëria udhëhiqej nga...

23 Nëntor 1921, botohet numri i parë i revistës “Studenti”

Në Spigenfild të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, në Nëntor të vitit 1921, studentët shqiptarë nxorrën numrin e parë të revistës “Studenti”. Revista njihet...

23 Nëntor 1937, u shua Refik Toptani, ish anëtar i Këshillit...

Në moshën 73 vjeçare, më 23 Nëntor 1937, vdiq në Tiranë, Refik Toptani, ish anëtar i  Këshillit të Lartë të Mbretërisë Shqiptare.Referencat: Thimi Çollaku /...

23 Nëntor 1941, krijohet Organizata e Rinisë Komuniste Shqiptare

Më 23 Nëntor 1941, u krijua Organizata e Rinisë Komuniste Shqiptare. Në vitin 1949, ajo u quajt Bashkimi i Rinisë së Punës Shqiptare.Referencat: Thimi Çollaku...

23 Nëntor 1949, vendosen marrëdhëniet mes Shqipërisë dhe Republikës Popullore...

Më 23 Nëntor 1949, u vendosën marrëdhëniet diplomatike dhe konsullore midis vëndit tonë dhe Republikës Popullore të Kinës.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

23 Nëntor 1957, premiera e “Orët e Kremlinit”

Në skenën e Teatrit Popullor, më 23 Nëntor  1957, u dha premiera e pjesës “Orët e Kremlinit”. Interpretonin disa nga artistët  tanë më të...

23 Nëntor 1969, përurohet Rafineria e Naftës dhe Termocentrali

Në qytetin e Fierit, më 23 Nëntor 1969 u bë përurimi i Rafinerisë së Naftës dhe Termocentralit, më i  madhi i këtij lloji në...

23 Nëntor 1995, miratohet ligji për telekomunikacionin

Kuvendi i Republikës së Shqipërisë, i mbledhur në seancën plenare, më 23 Nëntor 1995, miratoi ligjin “Për telekomunikacion në Republikën e Shqipërisë”, që është...

23 Nëntor 2000, Shqipëria aderon në Konventën e Vjenës

Republika e Shqipërisë, më 23 Nëntor të vitit 2000, aderoi në Konventën e Vjenës “Për të drejtën e traktateve”, akt i rëndësishem i së...