Arkivat Përditshëm e premte nëntor 24th, 2017

24 Nëntor 1450, Republika e Shën Markut tenton pajtimin e Sulltanit...

Më 24 Nëntor 1450, Senati i Venedikut i dërgon Gjergj Kastriotit, mesazhin sipas të cilit Republika e Shën Markut ishte e gatshme të ndërhynte...

24 Nëntor 1784, Mahmut Pashë Bushatlliu nis ndërtimin e anijeve tregëtare

Me anë të letrës që mban datën, 24 Nëntor 1784, nënkonsulli venedikas në Shkodër, njoftonte eprorët e tij se Mahmut Pashë Bushatlliu, po ndërtonte...

24 Nëntor 1870, Bernard Bilota shkruan poemën satirike “Mërkuri i Dorsit”

Në Nëntor të vitit 1870, poeti arbëresh Bernard Bilota, nisi të shkruajë poemën satirike me 1500 vargje me titull “Mërkuri i Dorsit”. Me këtë...

24 Nëntor 1919, lindi kleriku Vehbi Ismaili

Më 24 Nëntor 1919, në Shkodër, u lind kryetari i Komitetit Musliman të Shqiptarëve të Amerikës dhe Kanadasë, kleriku, atdhetari, dijetari, imami Vehbi Ismaili....

24 Nëntor 1927, hapet Legata e parë shqiptare në Pragë

Me dekretin e datës 24 Nëntor 1927, u hap Legata e parë shqiptare, në kryeqytetin e Çekosllovakisë, Pragë.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

24 Nëntor 1937, përkujtohet sot mërgimtari ynë Thimi Hodo

Sot përkujtohet mërgimtari ynë, në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Thimi Hodo, i cili u nda nga jeta, më 24 Nëntor 1937. Ai zhvilloi...

24 Nëntor 1946, lindi Aleksandra Dhimitër Çollaku, eksperte e tregëtisë shqiptare

Më 24 Nëntor 1946, lindi në Tiranë, Aleksandra Dhimitër Çollaku, një nga ekspertet më të talentuara të tregëtisë shqiptare. Pasi mbaroi shkëlqyeshëm Fakultetin e...

24 Nëntor 1947, lindi diplomati Kujtim Hysenaj

Diplomati Kujtim Hysenaj u lind më 24 Nëntor 1947. Kreu studimet për gjuhën frënge dhe jurisprudencë. Në Shërbimin Diplomatik Shqiptar, hyri në vitet 70-të....

24 Nëntor 1981, premiera e filmit serial “Agimet e stinës së...

Më 24, 26 dhe 29 Nëntor të vitit 1981, u dha premiera e filmit serial televiziv “Agimet e stinës së madhe”, me skenar të...

24 Nëntor 1996, ndërron jetë profesor Xhavit Ahmeti

Në Prishtinë, më 24 Nëntor 1996, ndërroi jetë Profesor Doktor Xhavit Ahmeti, një figurë poliedrike e Kosovës. Ai ka lënë 30 punime shkencore, 27...

24 Nëntor 1999, miratimi i Marrëveshjes së Stabilizim Asocimit me Shqipërinë

Në Bruksel, më 24 Nëntor 1999, u miratua raporti mbi fillimin e bisedimeve, për arritjen e Marrëveshjes së Stabilizim Asocimit me Shqipërinë, i njohur...