Arkivat Përditshëm e shtunë nëntor 25th, 2017

25 Nëntor , Dita Ndërkombëtare kundër dhunës ndaj grave

25 Nëntori është shpallur Dita Ndërkombëtare kundër dhunës ndaj grave.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

25 Nëntor 1909, shqiptarët kërkojnë nga xhonturqit njohjen e të drejtave...

Kryengritësit e Shqipërisë së Veriut, më 25 Nëntor 1909, i paraqitën qeverisë xhonturke, kërkesat për t’u njohur shqiptarëve të drejtat kombëtare. Kërkesat janë botuar...

25 Nëntor 1913, lindi shkrimtari i shquar Petro Marko

Shkrimtari i shquar Petro Marko u lind në Dhërmi, më 25 Nëntor 1913. Shkrimet e para i botoi, që kur ishte nxënës në Shkollën...

25 Nëntor 1912, Elbasani; qyteti i parë që shpalli pavarësinë

Qyteti i parë shqiptar që ngriti flamurin shqiptar dhe shpalli pavarësinë ishte Elbasani. Më 25 Nëntor 1912, patriotët Elbasanas, e çliruan qytetin e tyre...

25 Nëntor 1925, gazeta “Demokracia”

Në qytetin e Gjirokastrës, më 25 Nëntor 1925, doli numri i parë i gazetës “Demokracia”.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

25 Nëntor 1929, miratimi i ligjit “për dhënien fara pemësh popullit”

Ligji “mbi dhënie fara pemësh popullit” u miratua, më 25 Nëntor 1929. Ai parashikonte shpërndarjen falas të fidanëve të pemëve frutore dhe pyjore, të...

25 Nëntor 1937, provat e para për transmetime radiofonike

Më 25 Nëntor 1937, u bënë provat e para eksperimentale për transmetime radiofonike. Nëpërmjet radiostacionit të Laprakës, me rastin e 25 vjetorit të shpalljes...

25 Nëntor 1944, Kongresi i Arsimtarëve Antifashistë në Shqipëri

Në qytetin e Korçës, më 25 Nëntor 1944, ende pa u çliruar e gjithë Shqipëria, 138 arsimtarë u mblodhën në Kongresin e Arsimtarëve Antifashistë...

25 Nëntor 1972, përfundon punimet Kongresi i Drejtshkrimit të Gjuhës Shqipe

Më 25 Nëntor 1972, përfundoi punimet Kongresi i Drejtshkrimit të Gjuhës Shqipe, një tubim shkencor gjithkombëtar. Në të morën pjesë 87 delegacione nga e...

25 Nëntor 1999, nënshkruhet marrëveshje bashkëpunimi Shqipëri-Spanjë

Në kryeqytetin spanjoll, Madrit, më 25 Nëntor 1999, u nënshkrua marrëveshja për bashkëpunim në fushën e arsimit dhe të kulturës, midis Shqipërisë dhe Spanjës. Referencat: Thimi...