Arkivat Përditshëm e diel nëntor 26th, 2017

Ekspozitë me rastin e 94-vjetorit të Pavarësisë, Vlorë, 26-28 Nëntor 2006

Në Vlorë, në kuadrin e 94-vjetorit të Pavarësisë, Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë hapi në Galerine e Arteve nga data 26-28 Nëntor 2006, ekspozitën...

26 Nëntor 1272, korrupsion i francezëve në Durrës

Shkresa e Karlit të I Anzhu, që mban datën 26 Nëntor 1272, bën fjalë për shpërdorimet dhe korrupsionin e sundimtarëve francezë në tokat shqiptare....

26 Nëntor 1880, shkëputet nga trungu shqiptar qyteti i Ulqinit

Pas shpartallimit të qëndresës shqiptare, forcat turke të komanduara nga Dervish Pasha, në shtabin e te cilit ndodhej edhe Hodo Pashë Sokoli, hynë në...

26 Nëntor 1898, shqiptarët i kërkojnë Sulltanit hapjen e kurseve të...

Kuvendi i shqiptarëve për çështjen e shkollave, i mbledhur nga të gjitha anët e Shqipërisë në Bukuresht, më 26 Nëntor 1898, i dërgoi një...

26 Nëntor 1912, ngrihet Flamuri i Pavarësisë në Tiranë

Në Tiranë më 26 Nëntor 1912, u ngrit flamuri kuq e zi i pavarësisë. Në këtë mënyrë, Tirana, atëhere një qytet i vogël, dha...

26 Nëntor 1929, miratohet Rregullorja e Administratës së Qarqeve për pyjet...

Rregullorja e Administratës së Qarqeve për pyjet e kullotat, e miratuar, më 26 Nëntor 1929, shënon krijimin e një administrate të rregullt dhe detyrat...

26 Nëntor 1935, koncert madhështor i Tefta Tashkos

Pas studimeve në Konservatorin e Parisit, sopranoja Tefta Tashko, më 26 Nëntor 1935, dha në sallonin “Leku i Nxënësit”, në Korçë, një koncert që...

26 Nëntor 1936, njohja e qeverisë frankiste

Pa u mbushur java nga dita që ministri i jashtëm italian Konti Çiano, udhëzonte legatën italiane në Tiranë, që t’i kërkonte autoriteteve shqiptare, njohjen...

26 Nëntor 1937, pagëzohet sheshi i Tiranës me emrin e Heroit...

Qendra e Tiranës, që quhej “Sheshi i Ministrave”, më 26 Nëntor 1937, u pagëzua me emrin e Heroit tonë Kombëtar “Sheshi Skënderbej”.Referencat: Thimi Çollaku /...

26 Nëntor 1937, Musolini i dhuron Mbretërisë Shqiptare 2 milion franga...

Me rastin e 25 vjetorit të shpalljes së pavarësisë, më 26 Nëntor 1937, qeveria e Musolinit, i dhuroi qeverisë mbretërore të Shqipërisë, 2 milion...

26 Nëntor 1937, hapet ekspozita dokumentare e Rilindjes Kombëtare

Në Tiranë, më 26 Nëntor 1937, u hap ekspozita dokumentare e Rilindjes Kombëtare. Ishin ekspozuar dokumente historike të kësaj periudhe, ndërmjet tyre dhe akti...