Arkivat Përditshëm e hënë nëntor 27th, 2017

QMKSH dhe MHK hapin në 28 Nëntor ekspozitën e plotë...

Dita Kombëtare e Shqiptareve si çdo vit do të vishet me ngjyrat kuq e zi në Shqipëri e kudo, ku jetojnë shqiptarët. Shqiptarë brenda...

Koleksionisti që ka si busull referimi kujtesën kombëtare.

Intervistë me z. Shpëtim Sala, kryetarin e Qendrës Mbarëkombëtare të Koleksionistëve Shqiptarë, studiuesin origjinal dhe autorin e 40 ekspozitave.  Të paktë janë ata që...

27 Nëntor 1443, Skënderbeu merr kështjellën e Krujës

Pas braktisjes së fushëbetejës së Nishit, më 27 Nëntor 1443, me anë të fermanit të rremë, Skënderbeu mori kështjellën e Krujës dhe kreu një...

27 Nëntor 1878, mblidhet Lidhja Shqiptare e Prizrenit

Në mbledhjen plenare të Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, që u mbajt, më 27 Nëntor 1878, u miratua një memorandum, që trajtonte çështjen e autonomisë...

27 Nëntor 1912, Lushnja, Kavaja, Peqini ngrenë Flamurin Kuq e Zi

Patriotët shqiptarë në Lushnjë, Kavajë dhe Peqin, më 27 Nëntor 1912, ngritën Flamurin Kuq e Zi të Skënderbeut dhe shpallën pavarësinë e tyre, nga...

27 Nëntor 1913, formohet Lidhja e Drejtësisë “Drita”

Juristët shqiptarë të mbledhur në Vlorë, më 27 Nëntor 1913, formuan “Lidhjen e Drejtësisë” me emrin “Drita” dhe miratuan rregulloren e saj. Qëllimi i...

27 Nëntor 1927, nënshkruhet Pakti i Miqësisë Shqipëri-Itali

Më 27 Nëntor 1927, në Tiranë, u nënshkrua “Pakti i Miqësisë dhe Sigurimit Shqipëri-Itali”, me të cilën u krye hapi i parë i nënshtrimit...

27 Nëntor, koncert instrumental i shoqërisë “Rinia korçare”

Në kinema “Gloria” të Tiranës, në prag të 25-vjetorit të shpalljes së Pavarësisë, u dha koncerti vokal-instrumental i shoqërisë jashtëshkollore “Rinia korçare”. Koncerti ishte...

27 Nëntor 1946, përurohet Rruga e Rinisë

Më 27 Nëntor 1946, u përurua rruga Kukës-Peshkopi, që u quajt ndryshe “Rruga e rinisë”. Ishte aksioni i parë që ndërmori rinia shqiptare pas...