Arkivat Përditshëm e martë nëntor 28th, 2017

28 Nëntor 1445, Skënderbeu ngriti flamurin në Krujë

Në prani të bujarëve shqiptarë dhe të popullit të Krujës, më 28 Nëntor 1445 Gjergj Kastriot Skënderbeu, ngriti flamurin kuq e zi me shkabën...

28 Nëntor 1793, Shkodra dhe Lezha rrethuan dhe shpartalluan Ebubeqir Pashën

Në agimin e 28 Nëntorit 1793, në Shkodër, Lezhë dhe rrethinat e tyre, plasi kryengritja kundër ushtrive osmane, të komanduar nga Ebubeqir Pasha. Edhe...

28 Nëntor 1912, Ismail Qemali ngriti Flamurin në Vlorë; Pavarësi për...

Kombi shqiptar sot kremton ditën e ngritjes së flamurit të Kastriotëve në Vlorë dhe Shpalljen e Pavarësisë të Shqipërisë, që kishte përjetuar skllavërinë pesëshekullore...

28 Nëntor 1912, Ismail Qemali i kërkon Britanisë njohjen e Qeverisë...

Pas shpalljes së pavarësisë, më 28 Nëntor 1912, kryetar i Qeverisë së Përkohëshme të Vlorës, iu drejtua me një telegram Ministrit të Punëve të...

28 Nëntor 1922, u shfaq drama “Flamuri i Shqipërisë do të...

Në ditën e 10-vjetorit të pavarësisë, më 28 Nëntor 1922, shoqëria “Bogdani” shfaqi për publikun e Shkodrës, dramën e Zef Harapit “Flamuri i Shqipërisë...

28 Nëntor 1938, përurimi i Radio-Tiranës, fjalim i mbretit Zog në...

Më 28 Nëntor 1938, në godinën e radiostacionit të Laprakës, u zhvillua ceremonia e përurimit të Radio-Tiranës. Merrnin pjesë autoritetet më të larta. Vetë...

28 Nëntor 1939, u mbajtën demostrata antifashiste në qytetet kryesore

Në Tiranë, Shkodër dhe Korçë, festa e Flamurit, më 28 Nëntor 1939, u kremtua me demostrata masive antifashiste. Përmasat më të mëdha i kishte...

28 Nëntor 1955. Lindi heroi i Kombit Shqiptar Adem Jashari

Adem Jashari lindi në 28 Nëntor të vitit 1955 në Prekaz të Drenicës. Pushka e Shaban Jasharit krisi atë dite, kishte ardhur në jetë...

28 Nëntor 1945, melodrama “Juda Makabër” e Fishtës u luajt në...

Një vit pas çlirimit të vendit më 28 Nëntor 1945, amatorët shkodranë shfaqën melodramën “Juda Makabër” e Gjergj Fishtës, me muzikë të At Martin...

28 Nëntor 1993, nënshkruhet marrëveshja mes Shqipërisë dhe Izraelit

Në Tiranë, më 28 Nëntor 1993, u nënshkrua Marrëveshja midis Qeverisë së Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë të Shtetit të Izraelit, mbi bashkëpunimin në...