Arkivat Përditshëm e mërkurë nëntor 29th, 2017

Pasqyrimi në media i ekspozitës së QMKSH në Muzeun Historik Kombëtar,...

Krahas flamujve për publikun u prezantuan edhe objekte origjinale të kohës si shtypi periodik apo pena e Ismail Qemalit me të cilën u nënshkrua...

Pasqyrimi në media i ekspozitës së QMKSH në Muzeun Historik Kombëtar,...

Me rastin e festave të 28-29 Nëntorit  “Qëndra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë” sjell për publikun shqiptar ndër të tjera dy dokumenta, njëri prej të...

29 Nëntor 1861, lindi Teodor Ippeni, diplomat austriak, albanolog

Albanologu austriak, miku i popullit shqiptar, Teodor Ippeni, u lind në 29 Nëntor 1861. Duke qënë në Shërbimin Diplomatik Austriak, në vitin 1885, filloi...

29 Nëntor 1912, nota e parë diplomatike e Qeverisë Shqiptare

Më 29 Nëntor 1912, Ismail Qemali me cilësinë e kryetarit të Qeverisë së Përkohshme dhe Ministrit të Punëve të Jashtme, formuloi notën e parë...

29 Nëntor 1937, përurohet Banka e Napolit në Tiranë

Më 29 Nëntor 1937, u bë përurimi i hapjes së Bankës së Napolit në Tiranë.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

29 Nëntor 1939, protestë antifashiste e Liceut të Korçës me këngë...

Studentët e Liceut të Korçës, zhvilluan më 29 Nëntor 1939, një demostratë antifashiste. Pasi vendosi një kurorë tek monumenti i Ushtarit të Panjohur, kolona...

29 Nëntor 1941, grevë e post-telegrafit drejtuar nga Ali Demi

Nënpunësit e Postë-Telegrafës në Tiranë, më 29 Nëntor 1941, shpallën grevë, duke kërkuar pagimin e rrogave të plota. Organizatorët e saj ishin: Ali Demi...

29 Nëntor 1945, u dha program artistik në Teatrin Kosova për...

Me rastin e festës së çlirimit nga zgjedha nazi-fashiste, më 29 Nëntor 1945, trupa e Teatrit Popullor, përgatiti dhe dha në sallën e Teatrit...

29 Nëntor 1980, premiera e filmit “Plumba perandorit”

Filmi serial televiziv “Plumba perandorit”, kushtuar “Heroit të Popullit” Vasil Laçi, u dha për herë të parë, më 29 Nëntor 1980. Skenari i filmit...

29 Nëntor, u çel konsullata e nderit në Arabinë Saudite

Në Xheda të Arabisë Saudite, më 29 Nëntor 1993, u hap Konsullata Shqiptare e Nderit, me konsull nderi, sheikun Abdulazis Mohamet Al-Novaisar. Referencat: Thimi Çollaku /...