Arkivat Përditshëm e diel dhjetor 3rd, 2017

3 Dhjetor, Dita Ndërkombëtare e Personave me Aftësi të Kufizuara

Sot është Dita Ndërkombëtare e Personave me Aftësi të Kufizuara. Statistikat zyrtare numërojnë 56 mijë veta me aftësi të kufizuara. Ata kanë krijuar Fondacionin...

3 Dhjetor 245, lindi Aurel Diokleciani, perandor romak me origjinë ilire

Në Dalmaci, në vitin 245, u lind Gaj Aurel Diokleciani, perandor romak me prejardhje ilire. Strateg dhe komandant i zoti, u shpall perandor në...

3 Dhjetor 1479, venedikasit i dorëzojnë Ahmet Pashës krahinat shqiptare

Në fund të vitit 1479, pushtuesit venedikas, u tërhoqën nga kështjellat e Himarës, Sopotit dhe Strevilit, duke transportuar në Korfuz, të gjitha armatimet dhe...

3 Dhjetor 1913, publikohet akti i parë i konçensionit për krijimin...

Më 3 Dhjetor 1913, u publikua akti i parë i konçensionit ndërmjet Qeverisë Provizore të Vlorës dhe përfaqësuesve të Bankës Tregëtare të Milanos dhe...

3 Dhjetor 1913, zyrtarizohet kandidatura e Princ Vidit

Princ Vidi, më 3 Dhjetor 1913, u vendos zyrtarisht në fronin e Shqipërisë, me vendim të Fuqive të Mëdha. Erdhi në Shqipëri, në Mars...

3 Dhjetor 1919, shoqëria “Vëllazëria” kundërshton diplomacinë evropiane për të shkëputur...

Shoqëria “Vëllazëria” e Gjirokastrës, në letrën e saj, datë 3 Dhjetor 1919, adresuar kryetarit të delegacionit shqiptar në Konferencën e Parisit, Luigj Bumçit, shprehet...

3 Dhjetor 1923, Noli konsakrohet Peshkop i Durrësit

Në katedralen e Shën Gjergjit të Korçës, më 3 Dhjetor 1923, Theofan Noli, konsakrohet Peshkop i Durrësit. Ky mbetet një hap i rëndësishëm drejt...

3 Dhjetor 1941, krijohet qeveria kuislinge e Mustafa Krujës

Më 3 Dhjetor 1941, u krijua qeveria kuislinge shqiptare me kryeministër dhe Ministër të Punëve të Brendëshme Mustafa Krujën. Në përbërje të kabinetit ishin,...

3 Dhjetor 1943, Konferenca Arsimore e Mësuesve Antifashistë

Në Poliçanin e çliruar të Gjirokastrës, më 3 Dhjetor 1943, u zhvillua Konferenca Arsimore e Mësuesve Antifashistë. Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

3 Dhjetor 1956, premierë e operas “Traviata”

Trupa e TOB-it, më 3 Dhjetor 1956, dha premierën e operas “Traviata” të Xhuzepe Verdit. Interpretonin disa nga yjet e skenës shqiptare si: Marije...

3 Dhjetor 1991, miratohet ligji mbi punën dhe marrëdhëniet në punë

Kuvendi Popullor miratoi, më 3 Dhjetor 1991, Ligjin nr. 7256, mbi punën dhe marrëdhëniet në punë. Ai bashkë me dy ligjet e miratuara në...