Arkivat Përditshëm e hënë dhjetor 4th, 2017

4 Dhjetor 1399, Venediku kërkon llogari për kryengritjen e Shkodrës dhe...

Senati i Venedikut, u mblodh urgjentisht, më 4 Dhjetor 1399, për të shqyrtuar gjëndjen në krahinën e Shkodrës dhe të Drishtit, që ishin nën...

4 Dhjetor 1879, Muhtar Pasha tërhiqet nga Plava dhe Gucia

Më 4 Dhjetor 1879, marshall Muhtar Pasha, i dërguar nga Stambolli, për të dorëzuar Plavën e Gucinë, urdhëroi forcat turke të tërhiqeshin. Po vullnetarët...

4 Dhjetor 1912, Hasan Xhiku ngre flamurin kuq e zi në...

Atdhetari dhe rilindasi Hasan Xhiku, bashkë me patriot të tjerë gjirokastritë, më 4 Dhjetor 1912, ngriti flamurin kombëtar në qytetin e lindjes, duke shprehur...

4 Dhjetor 1912, Kuvendi i Vlorës miraton qeverinë e parë Shqiptare

Më 4 Dhjetor 1912, Kuvendi Kombëtar i Vlorës, miratoi përbërjen e qeverisë së parë shqiptare, ku Kryeministër dhe Ministër i Jashtëm ishte Ismail Qemali,...

4 Dhjetor 1912, u krijua Ushtria Shqiptare

Më 4 Dhjetor 1912, u krijua dhe Ushtria Shqiptare. Që nga dita e parë e krijimit të saj, ushtria kombëtare ka pasur dhe ka...

4 Dhjetor 1918, “Mbrojtja Kombëtare e Kosovës”, protestë tek Konferenca...

Komiteti “Mbrojtja Kombëtare e Kosovës”, më 4 Dhjetor 1918, i drejtoi një protestë Konferencës së Paqes në Paris, kundër masakrave të ushtrisë dhe qeverisë...

4 Dhjetor 1922, Grant Smith nis aktivitetin diplomatik si Ministri...

I dërguari i jashtëzakonshëm dhe Ministri Fuqiplotë i SHBA-së Grant Smith, më 4 Dhjetor 1922, paraqiti letrat kredenciale dhe filloi veprimtarinë e rregullt diplomatike...

4 Dhjetor 1943, Fjalim i Titos: e ardhmja e Kosovës...

Në një fjalim që mbajti, më 4 Dhjetor 1943, Josif Broz Tito, më pas president i Jugosllavisë, pat deklaruar se “ardhmëria e Kosovës do...

4 Dhjetor 1944, krijimi i Batalionit “Çamëria”

Në Konispol, më 4 Dhjetor 1944, u formua Batalioni Partizan “Çamëria”, që ishte batalioni i parë partizan në qarkun e Gjirokastrës. Ky fakt, bie...

4 Dhjetor 1957, ekspozitë e artit figurativ në Tiranë

Në Tiranë, më 4 Dhjetor 1957, u hap një ekspozitë e madhe e arteve figurative, që pasqyronte zhvillimin e tyre në vendin tonë. Referencat: Thimi Çollaku...

4 Dhjetor 1995, “Djemtë e Detit” shpallen fitues në festivalin...

Festivali i dytë i rrokut në Shqipëri, u zhvillua nga data 4 Dhjetor 1995. “Djemtë e detit”, merituan çmimin e parë të Festivalit. Referencat: Thimi Çollaku...