Arkivat Përditshëm e martë dhjetor 5th, 2017

5 Dhjetor, Dita Ndërkombëtare e Vullnetarizmit

5 Dhjetori është Dita ndërkombëtare e Vullnetarizmit.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

5 Dhjetor 1908, lindi luftëtari antifashist Qemal Muhedari

Më 5 Dhjetor 1908, u lind luftëtari antifashist Qemal Muhedari, një nga martirët e shumtë që përjetuan skëterrën e kampeve naziste të përqëndrimit. Për...

5 Dhjetor 1935, gazeta “Besa” shkruan për Tefta Tashkon

Më 5 Dhjetor 1935, gazeta “Besa” shkruante për recitalin e sopranos Tefta Tashko, në qytetin e Korçës. Koncerti u mbajt në sallën e palestrës...

5 Dhjetor 1920, shpallet ligji për zgjedhjen e deputetëve në Këshillin...

Më 5 Dhjetor 1920, u shpall ligji i parë për zgjedhjen e deputetëve në Këshillin Kombëtar. Sipas tij zgjedhjet bëheshin me votim indirekt. Për...

5 Dhjetor 1941, përkujtohet sot patrioti dhe mësuesi Kristo Dako

Sot përkujtohet patrioti, politikani, pedagogu dhe gazetari Kristo Dako. Ka zhvilluar një veprimtari të dendur, brenda dhe jashtë Atdheut për çështjen tonë kombëtar, për...

5 Dhjetor 1942, u shua Hero i Popullit, Emin Duraku

Në moshën 24 vjeçare, më 5 Dhjetor 1942, ra për çlirimin e vendit nga pushtuesit fashistë militanti gjakovar, “Hero i Popullit”, Emin Duraku. U...

5 Dhjetor 1979, marrëdhënie diplomatike mes Shqipërisë dhe Republikës Kolumbiane

Më 5 Dhjetor 1979, midis vendit tonë dhe Republikës Kolumbiane, vend latin amerikan, u vendosën marrëdhëniet e rregullta diplomatike dhe konsullore.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari...

5 Dhjetor 1997, u mbajtën ditët kulturore italo-shqiptare

Nën patronazhin e Presidentit të Republikës së Italisë Skalfaro dhe Presidentit të Republikës Mejdani, më 5 deri më 7 Dhjetor 1997, u zhvilluan ditët...

5 Dhjetor 2004, ekzekutohet kryetari i Lidhjes së Misionarëve të Pajtimit...

Në fillim të Dhjetorit 2004, u ekzekutua me 5 plumba nga persona të panjohur kryetari i Lidhjes së Misionarëve të Pajtimit të Gjaqeve Emin...