Arkivat Përditshëm e mërkurë dhjetor 6th, 2017

6 Dhjetor 1454, Alfonsi, aleat i Skënderbeut i kërkon Papës mbështetjen...

Alfonsi, mbreti i Napolit dhe aleat i Heroit tonë Kombëtar Gjergj Kastriotit, më 6 Dhjetor 1454, i kërkoi zyrtarisht Papës, të merrte përsipër barrën...

6 Dhjetor 1767, kremtohet sot përvjetori i patriotit Naum Veqilharxhi

Kombi shqiptar, sot kremton përvjetorin e mendimtarit të shquar iluminist dhe veprimtarit të shkollës shqipe Naum Veqilharxhi. U lind në Vithkuq të Korçës më...

6 Dhjetor 1912, Qeveria e Vlorës mban në fuqi “Ligjet e...

Qeveria e Përkohshme e Vlorës, në mbledhjen e saj të rradhës, më 6 Dhjetor 1912, vendosi që të mbeten në fuqi “Ligjet e Perandorisë”...

6 Dhjetor 1921, Qazim Koculi emërohet kryeministër dhe dorëhiqet po...

Qazim Koculi, më 6 Dhjetor 1921, u emërua kryeministër i Shqipërisë dhe u ngarkua me detyrën e formimit të kabinetit qeveritar. Po atë ditë,...

6 Dhjetor 1922, Konferenca e Ambasadorëve ia lë Shën Naumin Shqipërisë

Konferenca e Ambasadorëve në Londër, më 6 Dhjetor 1922, vendosi që Shën Naumi t’i mbetet Shqipërisë. Manastiri i lashtë, i ndërtuar që në vitin...

6 Dhjetor 1935, Tefta Tashko jep koncertin e dytë në Korçë

Më 6 Dhjetor 1935, Tefta Tashko, dha koncertin e saj të dytë për publikun korçar. Veprimtaritë e këngëtares, kishin një rëndësi të veçantë për...

6 Dhjetor 1994, përfundohet protokolli i ndihmës ushtarake kineze për Shqipërinë

Në Tiranë, më 6 Dhjetor 1994, midis Qeverisë së Republikës Popullore të Kinës dhe Qeverisë Shqiptare, u përfundua protokolli i ndihmës ushtarake kineze për...

Naum Veqilharxhi, themeluesi dhe dëshmori i parë i Rilindjes Kombëtare

Naum Panajot Bredhi, i mbiquajtur Veqilharxhi, lindi më 1767 në Vithkuq të Korçës, e me pas   mërgoi në Rumani. Ai formuloi i pari kërkesat...

6 Dhjetor 1997, përkujtohet sot atdhetari kosovar Dervish Bajraktari

Sot përkujtohet përvjetori i vdekjes së atdhetarit dhe luftëtarit kosovar Dervish Bajraktari. Ai u lind në Junik në vitin 1918. Gjithë jetën e tij,...