Arkivat Përditshëm e enjte dhjetor 7th, 2017

7 Dhjetor 1909, themelohet shoqëria patriotike “Bashkimi”

Në  shtëpinë  e Kristo Meksit në  Bukuresht, më  7 Dhjetor 1909, u themelua shoqëria patriotike “Bashkimi”. Komisioni i përbërë  nga Kristo Meksi, Visar Dodani,...

7 Dhjetor 1906, lindi luftëtari antifashist Ilmi Pato

Më 7 Dhjetor 1906, në Sul të Vlorës, u lind luftëtari antifashist Ilmi Pato. Ai është  një  ndër qindra viktimat shqiptare të  terrorit nazist,...

7 Dhjetor 1912, u jep fund punimeve Kuvendi i Vlorës

Kuvendi i Vlorës, që shpalli pavarësinë e Shqipërisë, pasi zgjodhi Qeverinë dhe Pleqësinë  si organ këshillimor i ekzekutivit, më 7 Dhjetor 1912, u dha...

7 Dhjetor 1919, protestë kundër marrëveshjes italo-greke për copëtimin e Shqipërisë

Në qytetin e Fierit, më 7 Dhjetor 1919, u mbajt një tubim proteste. Përmes një letre të  firmosur nga Leonidha Bogaçe, Ali Musai, Dhimitër...

7 Dhjetor 1921, formohet kabineti demokratik i Hasan Prishtinës

Më  7 Dhjetor 1921, Hasan Prishtina, formoi kabinetin më  demokratik të  viteve 20. Në  të  bënin pjesë  Zija Dibra – Ministër i Luftës, Luigj...

7 Dhjetor 1889, përkujtohet sot mjeku atdhetar Jorgji Karamitri

Sot përkujtohet mjeku atdhetar Jorgji Karamitri. U lind në  Shkodër, në  vitin 1889. Studimet fillore dhe të  mesme i kreu në  vendlindje, kurse arsimin...

7 Dhjetor 1945, rivendosen marrëdhëniet Shqipëri-Bullgari

Midis vendit tonë  dhe Bullgarisë , më  7 Dhjetor 1945, u rivendosën marrëdhëniet diplomatike të  ndërprera pas pushtimit fashist të  Shqipërisë , më  7...

7 Dhjetor 1969, Dr.Anton Ashta i cili luftoi për zhdukjen e...

Dr.Anton Ashta, i cili gjithë  jetën e tij ia kushtoi luftës për zhdukjen e malarjes në  vendin tonë , më  7 Dhjetor 1969, u...

7 Dhjetor 1984, mbahet Konferenca Shkencore për Gjuhën Letrare

Në  Tiranë , më  7 e 8 Dhjetor 1984, u mbajt Konferenca Shkencore “Gjuha letrare kombëtare dhe epoka jonë ”. Në  punimet e saj...

7 Dhjetor 1992, ngrihet Konsullata e parë shqiptare në Kuvajt

Në  Shtetin e Kuvajtit, më  7 Dhjetor 1992, u ngrit Konsullata e parë  e Nderit e Republikës së  Shqipërisë , me konsull nderi, Kalif...