Arkivat Përditshëm e premte dhjetor 8th, 2017

8 Dhjetor, Dita Ndërkombëtare e Rinisë

Në të gjithë botën 8 Dhjetori, kremtohet si Dita Ndërkombëtare e Rinisë.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

8 Dhjetor 1912, Federata Vatra dërgon Faik Konicën për të zgjidhur...

Kuvendi i Jashtëzakonshëm i Federatës Panshqiptare “Vatra”, që u mbajt në Boston, më 8 Dhjetor 1912, vendosi që Faik Konica të dërgohet si delegat...

8 Dhjetor 1921, ndahet nga jeta historiani i letërsisë Mikel Markianoi

Më 8 Dhjetor 1921, u nda nga jeta Mikel Markianoi, historian i letërsisë, folklorist dhe përkëthyes arbëresh. Ai është autor i monografisë së parë...

8 Dhjetor 1922, aprovohet zgjerimi i Kanunores së Këshillit të Naltë

Këshilli Kombëtar Shqiptar, më 8 Dhjetor të vitit 1922, aprovoi zgjerimin e “Bazave të Kanunores së Këshillit të Naltë” osë siç u quajt “Statuti...

8 Dhjetor 1939, shkolla “Malet tona” në Shkodër përjashton nxënësit pjesëmarrës...

Drejtoria dhe Këshilli i pedagogëve të gjimnazit të Shkodrës, më 8 Dhjetor 1939, përjashtoi nga shkolla dhe nga konvikti “Malet tona”, nxënësit Tom Kola,...

8 Dhjetor, japin jetën për çlirimin e Gjakovës disa nga luftëtarët...

Në betejën e përgjakshme për çlirimin e Gjakovës nga pushtuesit nazistë dhanë jetën luftëtarët Durak Ahmeti nga Damjani i Prizrenit, Bilal Hasani nga Kaculi...

8 Dhjetor 1957, hapet Instituti Pedagogjik në Shkodër

Në Dhjetor të vitit 1957, në Shkodër u hap Instituti Pedagogjik me 66 studentë dhe 6 pedagogë, kursë në vitin 1991, ai u kthye...

8 Dhjetor 1992, Kuvendi i Shqipërisë miraton ligjin e liberalizimit të...

Kuvendi i Shqipërisë i mbledhur në seancën plenare, më 8 Dhjetor 1992, diskutoi dhe miratoi ligjin mbi liberalizimin e çmimeve, hap i domosdoshëm për...

8 Dhjetor 1994, ndahet nga jeta Behar Shtylla, figurë e shquar...

Behar Shtylla, figurë e shquar e Luftës Nacionalçlirimtare dhe Shërbimit Diplomatik shqiptar, u nda nga jeta më 8 Dhjetor 1994. Kreu Liceun e Korçës...

8 Dhjetor 1990, nis lëvizja studentore e cila përmbys regjimin komunist

Në Pallatin e Kulturës “Studenti” në Tiranë, më 8 Dhjetor 1990, nisi lëvizja studentore e Dhjetorit, që shpuri në përmbysjen e regjimit komunist dhe...