Arkivat Përditshëm e diel dhjetor 10th, 2017

10 Dhjetor 1948, OKB miraton Deklaratën Universale të të Drejtave të...

Asambleja e Përgjithshme e Organizatës së Kombeve të Bashkuara, më10 Dhjetor 1948, miratoi Deklaratën Universale të të Drejtave të Njeriut, e cila shpall të...

10 Dhjetor 1781, në fermanin e Sulltanit përmendet për herë të...

Në fermanin e Sulltanit Abdyl Hamiti, lëshuar më 10 Dhjetor 1781, përmendet për herë të parë Panairi i Shën Lleshit, që zhvillohej në vendin...

10 Dhjetor 1912, mblidhet Konferenca e Ambasadorëve në Londër

Në Londër, më 10 Dhjetor 1912, vetëm pak ditë pas shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë, u mblodh Konferenca e Ambasadorëve, që kryesohej nga Sir...

10 Dhjetor 1916, shpallet krahina autonome e Korçës, nën mbrojtjen e...

Në kulmin e Luftës së I Botërore, kur gjithë vendet ishin shkelur nga ushtritë e huaja ndërluftuese, në Korçë, u ngrit flamuri kombëtar dhe...

10 Dhjetor 1922, u ngrit Biblioteka Kombëtare

Sot kremtohet dita e ngritjes së Bibliotekës Kombëtare. Ajo u ngrit, më 10 Dhjetor 1922, me 3000 vëllime të trashëguara nga “Komsia letrare e...

10 Dhjetor 1928, hyn në fuqi Traktati i Ekstradimit të keqbërësve...

Më 10 Dhjetor 1928 hyri në fuqi “Traktati i Ekstradimit të keqbërësve me protokollin shtojcë”, i përfunduar midis Shqipërisë dhe Greqisë në vitin 1926.Referencat: Thimi...

10 Dhjetor 1932, ngrihet monumenti i heroit Themistokli Gërmenji

Populli i Korçës, më 10 Dhjetor 1932, i ngriti heroit të vet, Themistokli Gërmenji, monumentin në qëndër të qytetit, punuar nga “Skulptori i Popullit”...

10 Dhjetor 1942, Sekretari i SHBA njeh luftën antifashiste të popullit...

Sekretari i Departamentit të Shtetit të SHBA, Kardell Hell (Cardell Hull), më 10 Dhjetor 1942 bëri deklaratën zyrtare që njihte luftën antifashiste të popullit...

10 Dhjetor 1944, krijohet Ndërmarrja Bujqësore e Sukthit

Me tokat që ju shpronësuan shoqërisë italiane, EIAA dhe ITALBA, rreth 20 hektarë, 7 traktorë dhe 50 kafshë pune, më 10 Dhjetor 1944, u...

10 Dhjetor 1979, Nënë Terezës i dorëzohet çmimi “Nobel për Paqen”

Më 10 Dhjetor 1979, në një ceremoni solemne, Nënë Terezës, iu dorëzua çmimi “Nobel për Paqen”. Ajo ishte shqiptarja e parë që meritoi këtë...

10 Dhjetor 2003, Takimi Botëror për Shoqërinë e Informacionit

Në Gjakovë, më 10 deri 12 Dhjetor 2003, u organizua Takimi Botëror për Shoqërinë e Informacionit, ku merrnin pjesë përfaqësues të bibliotekave kombëtare të...