Arkivat Përditshëm e hënë dhjetor 11th, 2017

11 Dhjetor 1899, shoqëria “Drita” e Bukureshtit i kërkon Sulltanit autonomi...

Anëtarët e shoqërisë patriotike “Drita” të Bukureshtit të mbledhur, më 11 Dhjetor, formuluan Memorandumin drejtuar Sulltan Abdyl Hamitit, në të cilin kërkonin autonominë administrative...

11 Dhjetor 1910, Memorandumi i Shqipërisë së Veriut për Xhonturqit:...

Kryengritësit e Shqipërisë së Veriut, me anë të Memorandumit drejtuar qeverisë xhonturke dhe opinionit publik Europian, më 11 Dhjetor 1910, kërkonin amnistinë për gjithë...

11 Dhjetor 1926, ligji i letërkëmbimit Dino-Musolini mbi traktatin Italo-Shqiptar

Në ligjin e datës 11 Dhjetor 1926, legalizohej letërkëmbimi midis Ministrit të Shqipërisë në Romë, Xhemil Dino dhe kryetarit të Qeverisë Italiane dhe Ministër...

11 Dhjetor 1936, koncerti me atmosferë të zjarrtë i Tefta Tashkos...

Në sallën “Rozafa” të Shkodrës këngëtarja Tefta Tashko, e shoqëruar në piano nga Lola Aleksi, më 11 Dhjetor 1936 dha koncertin e saj recital...

11 Dhjetor 1943, aksion i batalionit “Çamëria” në Qafë Muzinë

Partizanët e batalionit “Çamëria” më 11 Dhjetor 1943 goditën divizionin “Peruxhia” në Muzinë duke i shkaktuar humbje të rënda. Luftime të ashpra zhvilloi batalioni...

11 Dhjetor1947, u shua Asdreni, autori i Hymnit të Flamurit Shqiptar

Sot përkujtohet Aleksandër Stavre Drenova, i njohur në botën letrare me pseudonimin Asdreni. U lind në Drenovë të Korçës, më 1872. Në moshën 13...

11 Dhjetor 1948, premierë e komedisë “Prefekti”

Trupa e Teatrit Popullor, më 11 Dhjetor 1948, dha premierën e komedisë të Besim Levonjës “Prefekti”. Luajtën disa nga yjet e skenës shqiptare si:...

11 Dhjetor 1967, marrëveshje tregëtare me Francën

Në Tiranë në 11 Dhjetor 1967, midis Qeverisë së Republikës Popullore të Shqipërisë dhe Qeverisë Franceze,u nënëshkrua  marrëveshja për shkëmbimet tregëtare mes dy vendeve.Referencat: Thimi...

11 Dhjetor 1990, shënohet vendosja e sistemit pluralist në Shqipëri pas...

Në vitin 1990, pas protestave masive studentore dhe  grevës së urisë, më 11 Dhjetor, pas disa dekadash të sundimit komunist, u rivendos sistemi pluralist....