Arkivat Përditshëm e martë dhjetor 12th, 2017

QMKSH merr pjesë në aktivitetet e 100-vjetorit të “Krahinës Autonome të...

QMKSH ishte e pranishme në dy ekspozitat e zhvilluara me rastin e 100-vjetorit të shpalljes së “Krahinës Autonome të Korçës”.  Në bibliotekën e qytetit...

12 Dhjetor 1466, Skënderbeu mirëpritet por nuk ndihmohet nga Vatikani

Gjergj Kastrioti Skënderbeu, më 12 Dhjetor 1466, arriti në Romë për të siguruar ndihmën e Vatikanit dhe të vendeve perëndimore kundër dyndjeve të vazhdueshme...

12 Dhjetor 1912, Gjergj Matias përshëndet fitoren e Ismail Qemalit

Gjergj Matias, në emër të shqiptarëve me banim në Spalato, më 12 Dhjetor 1912, përshëndeste Ismail Qemalin dhe “burrat shqipëtarë”, për fitoren e arritur...

12 Dhjetor 1916, numri i parë i të përkohëshmes “Gazeta e...

Arhimidh Vangjeli ishte themelues dhe drejtor i të përkohëshmes “Gazeta e Korçës”. Numri i parë i saj doli, më 12 Dhjetor 1916. Me ndërprerje...

12 Dhjetor 1921, Rauf Fico emërohet ministër në qeverinë e shkurtër...

Më 12 Dhjetor 1921, Rauf Fico, u emërua Ministër i Brëndshëm në qeverinë e Idhomen Kosturit, e cila nuk pati jetë të gjatë. Fico,...

12 Dhjetor 1927, Ahmet Zogu merr titullin Shpëtimtar i Kombit

Senati i Republikës së Shqipërisë, më 12 Dhjetor 1927, i dha Ahmet Zogut titullin e lartë “Shpëtimtar i Kombit”. Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës...

12 Dhjetor 1929, krijohen legatat e Shqipërisë në Bukuresht, Bruksel dhe...

Në bazë të ligjit të miratuar nga Parlamenti i Mbretërisë Shqiptare, më 12 Dhjetor 1929, u krijuan legatat tona në Bukuresht, Bruksel dhe Madrit....

12 Dhjetor 1947, lindi gazetari dibran Lutfi Turkeshi

Gazetari dibran Lutfi Turkeshi, u lind më 12 Dhjetor 1947. Studimet e larta për sllavistikë, i kreu në Shkup. Më pas ndoqi studimet për...

12 Dhjetor 1990, krijohet e para parti opozitare, Partia Demokratike

Një grup intelektualësh, studentësh të Universitetit të Tiranës dhe punëtorësh, më 12 Dhjetor 1990, krijuan Partinë Demokratike, partia e parë opozitare në Shqipëri. Nismëtarë...

12 Dhjetor 1992, përfundon protokolli midis Shqipërisë dhe Maqedonisë

Në qytetin e Ohrit, me 12 Dhjetor 1992, midis Republikës së Shqipërisë dhe asaj të Maqedonisë, u përfundua Protokolli, për hapjen e pikave të...