Arkivat Përditshëm e mërkurë dhjetor 13th, 2017

13 Dhjetor 1877, formohet Komiteti i Stambollit

“Komiteti Qëndror për Mbrojtjen e të Drejtave të Kombësisë Shqiptare”, i njohur edhe me emrin Komiteti i Stambollit, u formua më 13 Dhjetor 1877....

13 Dhjetor 1909, drama “Besa” e Sami Frashërit

Nën drejtimin e klubit “Dituria”, më 13 Dhjetor 1909, u shfaq në Korçë, drama “Besa” e Sami Frashërit. Në rolet kryesore si aktorë, ishin...

13 Dhjetor 1913, Fuqitë e Mëdha urdhërojnë tërheqjen e grekëve nga...

Fuqitë e Mëdha, pjesëmarrëse të Konferencës së Londrës, më 13 Dhjetor 1913, urdhëruan tërheqjen e ushtrisë greke nga tokat shqiptare.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i...

13 Dhjetor 1920, Qeveria e Iljaz Vrionit shpreh vullnetin për fqinjësi...

Qeveria e Iljaz Vrionit, me anë të notës, së 13 Dhjetorit 1920, i deklaronte qeverisë jugosllave se “një nga pikat kryesore të programit të...

13 Dhjetor 1928, Konventa mbi shërbimin konsullor midis Shqipërisë dhe Greqisë

Më 13 Dhjetor 1928, hyri në fuqi Konventa mbi shërbimin konsullor midis Shqipërisë dhe Greqisë, përfunduar në Athinë, në Tetor të vitit 1926.Referencat: Thimi Çollaku...

13 Dhjetor 1929, u shua luftëtari i lirisë Rexhep Demi

Në Bari të Italisë, më 13 Dhjetor 1929, u nda nga jeta luftëtari i lirisë, patrioti i flaktë dhe pedagogu Rexhep Demi, nxënës dhe...

13 Dhjetor 1993, në Shqipëri u lejua të shisje dhe të...

Më 13 Dhjetor 1993, u lejua shit-blerja e apartamenteve dhe lëshimi i tyre me qera. Liberalizimi i politikës së strehimit, është pjesa e rëndësishme...

13 Dhjetor 2000, Akademia e Policisë pagëzohet Arben Zylyftari

Më 13 Dhjetor 2000, Akademisë së Policisë së Shtetit, iu dha emri, “Akademia e Policisë Arben Zylyftari”. Kolonel Arben Zylyftari, ish drejtor i policisë...

13 Dhjetor 2007, Vaçe Zela nderohet për kontributin e saj në...

Me rastin e 45-vjetorit të Festivalit të Këngës në RTSH, në skenën e TOB-it, më 13 Dhjetor 2007 u organizua koncert festiv dhe ceremonia...