Arkivat Përditshëm e enjte dhjetor 14th, 2017

14 Dhjetor 1447, Skënderbeu përmbyll marrëveshjen me mbretin e Napolit

Në letrën që Alfonsi i pestë, Mbret i Napolit, i dërgonte Gjergj Kastrioti Skënderbeut, më 14 Dhjetor 1447, i  shprehte gadishmërinë, për ta ndihmuar...

14 Dhjetor 1913, Ismail Qemali demaskon ndërhyrjet brutale të Fuqive të...

Ismail Qemali, me anë të letrës datë, 14 Dhjetor 1913, demaskonte ndërhyrjet brutale të Fuqive të Mëdha, në çështjet e brendëshme të Shqipërisë. “Fuqitë...

14 Dhjetor 1922, Parlamenti Shqiptar miraton “Kanunoren” si kushtetutë

“Këshilla Kombëtare” apo Parlamenti Shqiptar, më 14 Dhjetor 1922, miratoi “Zgjerimin e Statutit të Lushnjës” duke e kthyer “Kanunoren”, në një kushtetutë me 129...

14 Dhjetor 1924, shënohet fundi i Qeverisë së Nolit

Gjatë kufirit shqiptaro-jugosllav, më 14 Dhjetor 1924, u zhvilluan luftime të ashpra ndërmjet forcave qeveritare dhe bandave të Ahmet Zogut, të mbështetura nga forcat...

14 Dhjetor 1929, Ankaraja suprimon Legatën Mbretërore Shqiptare

Në bazë të ligjit Nr.257, më 14 Dhjetor 1929, në Ankara, u suprimua Legata Mbretërore Shqiptare. Para kësaj, dhe pikërisht, më 2 Nëntor 1922,...

14 Dhjetor 1935, gazetarët më të mprehtë të viteve 30’, shkruajnë...

Tajar Zavalani dhe Ollga Plumbi, dy nga penat më të forta të gazetarisë shqiptare të paraluftës përshkruajnë koncertin recital të “Vullnetares fisnike të qytetërimit...

14 Dhjetor 1955, Shqipëria anëtarësohet në OKB

Në bazë të rezolutës 995 (X) të miratuar nga Asambleja e Përgjithshme, mbështetur në artikullin 4, të kartës së OKB-së, më 14 Dhjetor 1955,...

14 Dhjetor 1965, u shua At Visarion Xhuvani

Sot përkujtohet përvjetori i vdekjes së teologut të shquar, luftëtarit të vendosur për autoqefalinë e Kishës Ortodokse Shqiptare, kryepeshkopit, që drejtoi për shumë vite...