Arkivat Përditshëm e premte dhjetor 15th, 2017

15 Dhjetor 1915, ligjet e para të Republikës së Korçës

Më 15 Dhjetor 1915, Këshilli Administrativ i Krahinës Autonome të Korçës që drejtohej nga Themistokli Gërmenji, përpunoi rregulloren për administrimin publik, për atë të...

15 Dhjetor 1916, lindi Kol Jakova, shkrimtar e dramaturg

Në qytetin e Shkodrës, më 15 Dhjetor 1916, u lind poeti, shkrimtari dhe dramaturgu i shquar shqiptar Kol Jakova, luftëtari antifashist i orëve të...

15 Dhjetor 1919, Korça kundërshton marrëveshjen italo-greke

Populli i Korçës, më 15 Dhjetor 1919, i dërgoi një protest kryetarit të Konferencës së Paqes në Paris, ku shprehej kundër marrëveshjes italo-greke për...

15 Dhjetor 1923, nënëshkruhet Konventa e vetvendosjes mes Shqipërisë dhe Turqisë

Në Ankara, më 15 Dhjetor 1923, mes Shqipërisë dhe Turqisë u nënëshkrua një “Konventë vetvendosje”. Për popullsinë e dy vendeve dhe sidomos për shqiptarët,...

15 Dhjetor 1967, marrëveshje tregëtare midis Shqipërisë dhe Francës

Në Paris, më 15 Dhjetor 1967, u nënëshkrua marrëveshja tregëtare midis Republikës Popullore të Shqipërisë dhe Republikës Franceze.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

15 Dhjetor 1975, provokacion jugosllav në liqenin e Shkodrës; një i...

Më 15 Dhjetor 1975, në liqenin e Shkodrës, në ujrat tona territoriale, u qëllua nga një anije luftarake jugosllave, anija e peshkimit “Islam Mustafa”....