Arkivat Përditshëm e shtunë dhjetor 16th, 2017

16 Dhjetor 1919, prefektura e Gjirokastrës kalon nën kontrollin e...

Në Vlorë, më 16 Dhjetor 1919, ndërmjet Qeverisë së Përkohshme Shqiptare të Durrësit dhe Komandës Italiane të pushtimit në Shqipëri, u nënshkrua protokolli për...

16 Dhjetor 1921, Ahmet Zogu rrëzon dhe shtyp Qeverinë e Hasan...

Duke e konsideruar Qeverinë Demokratike që Hasan Prishtina krijoi më 7 Dhjetor 1921 si grusht shteti, Ahmet Zogu, me ushtritë që komandonte në kufirin...

16 Dhjetor 1924, Ahmet Zogu triumfon mbi Qeverinë Demokratike të Nolit

Ngjarjet e Dhjetorit 1921, u përsëritën edhe pas tre vjetëve. Pikërisht më 16 Dhjetor 1924, mercenarët zogistë të ardhur kësaj here nga Jugosllavia dhe...

16 Dhjetor 1947, Traktati Shqiptaro-Bullgar i Miqësisë

Në Kricime të Bullgarisë, më 16 Dhjetor 1947, u nënshkrua Traktati Shqiptaro-Bullgar i Miqësisë, Bashkëpunimit dhe Ndihmës Reciproke, me afat 20 vjeçar.Referencat: Thimi Çollaku /...

16 Dhjetor 1966, Traktati Ndërkombëtar për të Drejtat Civile dhe Politike

Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara miratoi, më 16 Dhjetor 1966, Traktatin Ndërkombëtar për të Drejtat Civile dhe Politike. Shqipëria aderoi në këtë...

16 Dhjetor 1992, hapet Banka e Përbashkët Italo-Shqiptare

Në vitin 1992, në vendin tonë, u miratuan normativat e nevojshme juridike për ndryshimin e sistemit bankar dhe adaptimin e tij, sipas kushteve të...

16 Dhjetor 1998, Ibrahim Rugova nderohet me çmimin “Saharov”

Me rastin e pesëdhjetëvjetorit të Deklaratës së Organizatës së Kombeve të Bashkuara për të Drejtat e Njeriut, në mjediset e Parlamentit të Europës në...