Arkivat Përditshëm e diel dhjetor 17th, 2017

17 Dhjetor, Dita Ndërkombëtare e Emigracionit

17 Dhjetori, kremtohet në të gjithë botën, si Dita Ndërkombëtare e Emigracionit.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

17 Dhjetor 1912, mblidhet Konferenca e Ambasadorëve

Konferenca e Ambasadorëve, filloi punimet në Londër, më 17 Dhjetor 1912. Në të merrnin pjesë ambasadorët Mensdorf i Austro-Hungarisë, Lihnovski i Gjermanisë, imperiali i...

17 Dhjetor 1913, u përfundua Protokolli i Firences

Më 17 Dhjetor 1913, u përfundua Protokolli i Firences, akti ndërkombëtar me anën e të cilit është caktuar kufiri midis Shqipërisë dhe Greqisë. U...

17 Dhjetor 1916, lindi gazetari dhe shkrimtari Esat Mekuli

Gazetari dhe shkrimtari i shquar kosovar Esat Mekuli, u lind në Plavë, më 17 Dhjetor 1916. Shkollën e mesme e kreu në Pejë, kurse...

17 Dhjetor 1920, Shqipëria anëtarësohet në Lidhjen e Kombeve

Më 17 Dhjetor 1920, Shqipëria u pranua në Lidhjen e Kombeve. Nje rol vendimtar për këtë luajti diplomacia angleze, që kishte filluar të interesohej...

17 Dhjetor 1932, përvjetori i të madhes, Tinka Kurti

Sot kremtohet përvjetori i lindjes së “Zonjës së randë të skenës shqiptare”, Tinka Kurti. U lind në Shkodër, më 17 Dhjetor 1932. U ngjit...

17 Dhjetor 1942, Ministri Britanik Eden njeh pavarësinë e Shqipërisë

Më 17 Dhjetor 1942, Ministri i Punëve të Jashtme të Britanisë së Madhe, Eden, bëri deklaratën zyrtare në parlament, nëpërmjet së cilës, njihte luftën...

17 Dhjetor, Shqipëria vendos marrëdhënie të reja me tre shtete

17 Dhjetori, është dita e vendosjes së marrëdhënieve diplomatike midis vendit tonë dhe Republikës së Finlandës në vitin 1956, midis vendit tonë dhe Republikës...

17 Dhjetor 1992, u lejua birësimi i të miturve shqiptarë nga...

Më 17 Dhjetor 1992, u lejua edhe ligjërisht birësimi i të miturve shqiptarë, nga qytetarë të vendeve të huaja.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës...

17 Dhjetor 1994, themelohet Universiteti i Tetovës

Universiteti i Tetovës në Maqedoni u themelua, më 17 Dhjetor 1994. Kjo është një ngjarje e rëndësishme në vargun e përpjekjeve të shqipëtarëve të...