Arkivat Përditshëm e martë dhjetor 19th, 2017

19 Dhjetor 1494, kryengritja shqiptare i detyron turqit të tërhiqen nga...

Në Dhjetor të vitit 1494, në Shqipërinë Jug-Perëndimore, shpërtheu kryengritja e madhe antiosmane. Ja si e përshkruan kronisti Stefano Manjos atë: “Shqipëtarët janë ngritur...

19 Dhjetor 1924, protestë e fuqishme e Pogradecit; peticion për Legatën...

Popullsia e Pogradecit dhe e rrethinave të tij, e mbledhur në një miting të madh, më 19 Dhjetor 1924, me një “Mocion” drejtuar Legatës...

19 Dhjetor 1937, premierë në Shkodër e veprës “Ruba e Kuqe”...

Amatorët shkodranë, më 19 Dhjetor 1937, dhanë premierën e pjesës me tre akte të autorit Ndre Zadeja “Ruba e Kuqe”. Penës së Dom Ndre...

19 Dhjetor 1965, u themelua Instituti i Mbrojtjes së Monumenteve të...

Në Tiranë, më 19 Dhjetor 1965, u ngrit Instituti i Mbrojtjes së Monumenteve të Kulturës. Shqipëria ka një histori të pasur. Ngritja e Institutit...

19 Dhjetor 1981, Mehmet Shehu u gjet i vetëvrarë në banesën...

Më 19 Dhjetor 1981, u gjet i vetvrarë në shtëpinë e tij, ish kryeministri Mehmet Shehu.Ai ishte një nga figurat madhore të Luftës Nacionalçlirimtare,...

19 Dhjetor 1985, bashkëpunim midis Radio-Televizionit Shqiptar dhe Arab

Në Tiranë, më 19 Dhjetor 1985, u nënshkrua “Protokolli i bashkëpunimit midis Drejtorisë së Përgjithëshme të Radio Televizionit Shqiptar dhe Radio Televizionit të Republikës...