Arkivat Përditshëm e mërkurë dhjetor 20th, 2017

20 Dhjetor 1461, Skënderbeu pushton kështjellën e Tranit në Itali

Gjatë fushatës ushtarake, në Itali, në ndihmë të aleatit të vet mbretit të Napolit Ferdinandit, Gjergj Kastrioti Skënderbeu, në betejën që u zhvillua në...

20 Dhjetor 1912, I. Qemali përgëzon kryekomandantin e Armatës Turke të...

Ismail Qemali, me cilësinë e kryetarit të Qeverisë së Përkohëshme të Vlorës, më 20 Dhjetor 1912, uronte kryekomandantin e ArmatësTurke të Perëndimit në Janinë,...

20 Dhjetor 1913, Qeveria e Vlorës formon xhandarmërinë; rregullat e shërbimit...

Më 20 Dhjetor 1913, u shpall Dekreti i Qeverisë së Përkohëshme të Vlorës, mbi formimin e Xhandarmërisë shqiptare në krahinat e jugut. Dekreti i...

20 Dhjetor 1927, marrëveshja e parë arkeologjike midis Shqipërisë dhe Italisë

Midis vendit tonë dhe Italisë, më 20 Dhjetor 1927, u përfundua marrëveshja e parë për gërmimet arkeologjike në Shqipëri. Ekipi i parë arkeologjik Italian...

20 Dhjetor 1943, trimi i Çamërisë Ali Demi ra në betejë

Sot përkujtohet dita e rënies në luftë kundër pushtuesve gjermanë në Kaninë të Vlorës, të luftëtarit trim të Çamërisë, Ali Demi, një ndër veprimtarët...

20 Dhjetor 1946, u themelua Instituti i Lartë Pedagogjik

Në Tiranë, më 20 Dhjetor 1946, u ngrit në fund të Dhjetorit, Instituti i Lartë Pedagogjik dyvjecar, për përgatitjen e armatës së mësuesve, që...

20 Dhjetor 1969, marrëveshje për shkëmbim mallrash mes R.P. të Shqipërisë...

Në Romë, më 20 Dhjetor 1969, midis Qeverisë së Republikës Popullore të Shqipërisë dhe Qeverisë së Republikës së Italisë, u nënshkrua Marrëveshja mbi shkëmbimin...

20 Dhjetor 1995, televizioni i parë privat në Shqipëri, TV Shijak

Televizioni i parë privat në vendin tonë transmetoi emisionet e tij të para, më 20 Dhjetor 1995. Ai u ngrit në Shijak dhe mban...