Arkivat Përditshëm e enjte dhjetor 21st, 2017

21 Dhjetor 1903, lindi një nga martirët shqiptarë, Shezai Qemali

Një nga 101 martirët shqiptarë, që u masakruan në kampin nazist të shfarosjes në Mathauzen të Austrisë, Shezai Qemali, u lind në 21 Dhjetor...

21 Dhjetor 1911, u botua fletorja politike e sociale “E drejta”

Gazetari Leoni dhe Naçi, botoi në Korfuz, më 21 Dhjetor 1911, të përjavshmen politike shoqërore në gjuhën shqipe “E drejta”. Pas një ndërprerje, fletorja...

21 Dhjetor 1912, mërgimtarët tanë në Rumani urojnë Shpalljen e Pavarësisë

Në emër të mërgimtarëve tanë në Rumani, Pandeli Çale dhe Aleks Stavre Drenova, që njihet me pseudonimin Asdreni, më 21 Dhjetor 1912, uronin Ismail...

21 Dhjetor 1924, Legata Italiane raporton sulmin e armatosur të Ahmet...

Më 21 Dhjetor Legata Italiane në Shqipëri njoftonte Ministrinë e Jashtme në Romë, për sulmin e forcave të armatosura të Ahmet Zogut, të organizuara...

21 Dhjetor 1947, lindi gazetarja dhe shkrimtarja Ludmilla Pajo

Gazetarja Ludmilla Pajo, u lind më 21 Dhjetor 1947. Mësimet e para i mori në Kuçovë dhe u diplomua në Universitetin e Tiranës, në...

21 Dhjetor 1956, zhvillohet Olimpiada e 6-të Teatrore në teatrin Migjeni

Në teatrin “Migjeni”, të Shkodrës, më 21 deri më 26 Dhjetor 1956, u zhvillua Olimpiada e 6-të Teatrore, ku morën pjesë 18 grupe amatore....

21 Dhjetor 1992, rivendosen për herë të parë festat fetare të...

Më Ligjin 7651, datë 21 Dhjetor 1992, “Për festat zyrtare”, për herë të parë u rivendosën festat fetare si, Bajrami i Madh dhe Bajrami...

21 Dhjetor 1993, përfundon Marrëveshja Shqipëri-Slloveni mbi transportin detar

Midis Qeverisë së Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së Republikës së Sllovenisë, më 21 Dhjetor 1993, u përfundua në Tiranë, Marrëveshja për organizimin e...

21 Dhjetor 1996, Festivali i 34 i Këngës në Radio Televizionin...

Më 21 deri më 24 Dhjetor 1996, u zhvillua Festivali i 34, i Këngës në Radio Televizion. Çmimin e parë dhe Çmimin e Publikut,...