Arkivat Përditshëm e premte dhjetor 22nd, 2017

22 Dhjetor, shënohet sot Solstici i Dimrit

Më 22 Dhjetor është dita e solsticit të dimrit,  fillimi i stinës astronomike të dimrit. Në kalendarin astronomik, dimri fillon në daten 22 e...

22 Dhjetor 1925, u krijua “Drejtoria e Emigrantëve” do kujdesej për...

Me ligjin Nr. 108, të datës 22 Dhjetor 1925, pranë Ministrisë së Punëve të Brendshme, u krijua “Drejtoria e Emigrantëve”. Ajo do të merrej...

22 Dhjetor 1942, Bashkimi Sovjetik, njeh luftën antifashiste të popullit shqiptar

Pas deklaratave që bëri Sekretari i Shteteve të Bashkuara dhe Ministri i Punëve të Jashtme të Britanisë së Madhe, për njohjen e luftës antifashiste...

22 Dhjetor 1945, rivendosja e marrëdhënieve diplomatike me Francën

Midis vendit tonë dhe Republikës Franceze, më 22 Dhjetor 1945, u rivendosën Marrëdhëniet Diplomatike, të ndërprera në Prill të vitit 1939, si rezultat i...

22 Dhjetor 1993, konturet e ekonomisë së tregut; parlamenti miraton ligjin...

Kuvendi i Shqipërisë, i mbledhur në seancë plenare, më 22 Dhjetor 1993, miratoi ligjin “Për sistemin e taksave në Republikën e Shqipërisë”, që është...

22 Dhjetor 1997. “2000 vjet krishtërim dhe qytetërim shqiptar” konferencë shkencore...

Në Muzeun Historik Kombëtar, më 22 Dhjetor 1997, u mbajt Konferenca Shkencore “200 vjet krishtërimi dhe qytetërimi Shqiptar”, ku studiuesit Kristo Frashëri, Moikom Zeqo,...