Arkivat Përditshëm e shtunë dhjetor 23rd, 2017

23 Dhjetor 1880, “Qeveria e Përkohshme” e Prizrenit; nënpunës shqiptarë dhe...

Në Dhjetor të vitit 1880 në Prizren mbërriti Abdyl Frashëri, me një grup përfaqësuesish të Shqipërisë së Jugut dhe Komiteti i Lidhjes e shpalli...

23 Dhjetor 1903, u lind në Korçë Naum Stralla, ekonomist e...

Pedagogu dhe ekonomisti Naum Stralla, u lind në 23 Dhjetor 1903, në qytetin e Korçës, ku mori edhe mësimet e para. Pasi përfundoi Liceun...

23 Dhjetor 1912, Shteti Shqiptar lëshon kredencialin e parë diplomatik

Ismail Qemali si Kryeministër i vendit, më 23 Dhjetor 1912 nëpërmjet kabllogramit, që ishte lidhja e vetme e Vlorës me botën e jashtme, caktoi...

23 Dhjetor 1919, vullnetarët e Kelmendit në luftën për të mbrojtur...

Pas kuvendit të mbledhur në Prekal, malësorët e veriut zhvilluan luftime të ashpra për të mbrojtur Shkodrën nga sulmet serbo-malazeze. Më 23 Dhjetor 1919,...

23 Dhjetor 1925, dita e Lindjes së Flotës Ushtarake Shqiptare

23 Dhjetori i vitit 1925, shënon ditën e lindjes së Flotës Ushtarake të Republikës së Shqipërisë.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

23 Dhjetor 1937, emision radiofonik nga vullnetarët shqiptarë në “luftën e...

Në Dhjetor të vitit 1937, nga Barcelona e Spanjës, vullnetarët shqiptarë, që luftonin në radhët e brigadave internacionaliste, filluan transmetimin e një emisioni të...

23 Dhjetor premierë e filmit artistik “Dorina”

Më 23 Dhjetor u dha premiera e filmit artistik “Dorina”, me skenar të Teodor Laços dhe regji te Agim Qirjaqit. Muzika u përgatit nga...

23 Dhjetor 1992, filloi në Shqipëri privatizimi i banesave

Fill pas miratimit nga Kuvendi i Republikës së Shqipërisë, i ligjit nr. 7652, më 23 Dhjetor 1992, në të gjithë vendin filloi privatizimi i...