Arkivat Përditshëm e diel dhjetor 24th, 2017

24 Dhjetor 1876, konferenca e 6 fuqive i përfshiu Kaçanikun, Tetovën,...

Në Stamboll, më 24 Dhjetor të vitit 1876, u mblodh Konferenca e 6 Ambasadorëve të Fuqive të Mëdha. Ditën e hapjes, porta shpalli Kushtetutën...

24 Dhjetor 1917, At Stath Melani; një fat si i ...

Sot përkujtohet martirizimi i “ heroit dhe dëshmorit të madh të Shqipërisë”, siç e ka quajtur Fan Noli, At Stath Melanin, klerik dhe atdhetar...

24 Dhjetor 1924 shënohet sot dita e “triumfit të legalitetit”

Pasi thyen qëndresën e forcave demokratike shqiptare, trupat e Ahmet Zogut, të ndihmuara nga forcat jugosllave të Pashiqit dhe bjellogardistët rusë në veri dhe...

24 Dhjetor 1944, Cane Çalo, (122767) gjashtë numrat e një...

Sot përkujtohet Cane Çalo,  njëri prej 101 martirëve Shqiptarë që u masakruan në kampin nazist Mathauzen. Luftëtari antifashist Shqiptar me numër 122767 nuk ka...

24 Dhjetor 1993 vendosja e marëdhënieve diplomatike me Maqedoninë

Midis vendit tonë dhe shtetit të ri Ballkanik, Republikës se Maqedonisë,  të dale nga shpërbërja e ish Jugosllavisë, më 24 Dhjetor 1993 u vendosën...

24 Dhjetor 1997 konferencë shkencore për Pjetër Budin në Tiranën e...

Në Muzeun Historik Kombëtar në Tiranë më 24 Dhjetor 1997 u mbajt konferenca shkencore, kushtuar 375 vjetorit të vdekjes së Pjetër Budit, shkrimtar i...