Arkivat Përditshëm e hënë dhjetor 25th, 2017

25 Dhjetor 1466, Skënderbeu i ftuar special i Papa Pavli II...

Papa Pavli II, natën e Krishtlindjeve të vitit 1466, priti në Selinë e Shenjtë Gjergj Kastriot Skënderbeun. Heroi ynë Kombëtar ndodhej në Itali për...

25 Dhjetor 1797, fitorja e Pashait të Shkodrës bën bujë në...

Në fund të Nëntorit të vitit 1797, Karamahmut Pashë Bushatlliu, duke shfrytëzuar kryengritjen e malësorëve të Hotit, Shoshit, Mirditës dhe Postribës, si dhe atë...

25 Dhjetor 1907, lindi Kristaq Antoniu, artist dhe muzikant me famë

Më 25 Dhjetor 1907, u lind artisti i shquar shqiptar Kristaq Antoniu. Karrierën artistike e nisi në Bukuresht. Që kur ishte student i pedagogut...

25 Dhjetor 1914, pas incidentit të sajuar, Italia zbarkon në Vlorë

Për të mos mbetur duarthatë, në pazarllëqet që bëheshin në gjirin e Antantës me tokat shqiptare, për të tërhequr në luftë Bullgarinë, Greqinë e...

25 Dhjetor 1918, u mbajt Kongresi i Durrësit

Më 25 Dhjetor 1918, u mblodh Kongresi i Durrësit, ku morën pjesë mbi 50 përfaqësues nga i gjithë vendi. Ai u shpreh jo vetëm...

25 Dhjetor 1927, kinema “Majestik” e Korçës më e mira në...

Më 25 Dhjetor 1927, në qytetin e Korçës, u përurua kinema “Majestik”, që pas çlirimit u quajt kinema “Marova”. “Majestiku”, ishte salla e tretë...