Arkivat Përditshëm e martë dhjetor 26th, 2017

26 Dhjetor 1903, Viti i Ri mbledh mërgimtarët e Sofjes

Mërgimtarët tanë në kryeqytetin e Bullgarisë, Sofje, më 26 Dhjetor 1903, u mblodhën dhe kaluan nje mbrëmje gazmore në prag të vitit të ri....

26 Dhjetor 1910, makabriteti Osman rebelon trimat e Hotit

Më 26 Dhjetor 1910, ditën e dytë të Krishtlindjeve, ushtarët turq në Kushtë të Hotit, dhunuan varrezat që ndodheshin në oborr të kishës së...

26 Dhjetor 1917, lindi në Shkodër kompozitori Prenk Jakova

Bota muzikore shqiptare kremton sot, përvjetorin e lindjes të kompozitorit Prenk Jakova. Ai u lind në Shkodër, më 26 Dhjetor 1917, u rrit më...

26 Dhjetor 1919, notë diplomatike për kryeministrin francez Klemanso

Në notën e 26 Dhjetorit 1919, drejtuar kryetarit të Konferencës së Paqes, Zhorzh Klemenso, delegacioni i Qeverisë së Përkohëshme të Durrësit, protestonte kundër zgjidhjes...

26 Dhjetor 1927, vendosja e marrëdhënieve me Vatikanin

Më 26 Dhjetor 1927, u lidh Konkordati ndërmjet Republikës së Shqipërisë dhe Selisë së Shenjtë. Marrëdhëniet me Vatikanin, u ndërprenë pas çlirimit të vendit...

26 Dhjetor 1984, u miratua Kodi i parë rrugor i Shqipërisë

Kodi i parë rrugor në vendin tonë, u miratua më 26 Dhjetor 1984. Me zgjerimin e lëvizjes automobilistike, ai pësoi ndryshime me ligjin nr.7595,...

26 Dhjetor 1997, Akademia e Shkencave përkujton Naum Veqilharxhin

Në mjediset e Akademisë së Shkencave të Republikës së Shqipërisë, më 26 Dhjetor 1997, u organizua një tubim shkencor, për të përkujtuar 200 vjetorin...

26 Dhjetor 1997, këngë dhe valle nga Ansambli i Këngëve dhe...

Me një shfaqje të bukur, në skenën e Teatrit të Operas dhe Baletit, më 26 Dhjetor 1997, trupa e Ansamblit të Këngëve dhe Valleve...