Arkivat Përditshëm e mërkurë dhjetor 27th, 2017

Aktiviteti i QMKSH përcillet për dëgjuesit në mikrofonin e Radio-Tiranës

Në emisionin e mëngjesit në Radio-Tirana sot ishte i ftuar Z. Shpëtim Sala, President Nderi i QMKSH-së. Për rreth 40 minuta në studion e...

27 Dhjetor 1876, kryengritje e veriut për një Principatë Shqiptare Autonome

Në fund të vitit 1876, në veri të vendit bëheshin përgatitje për një kryengritje të armatosur, që do ta detyronte Stambollin të shpallte Principatën...

27 Dhjetor 1918, Kongresi i Durrësit krijoi pleqësinë

Kongresi i Durrësit, më 27 Dhjetor 1918, krijoi pleqësinë apo senatin si organ këshillimor, i cili në fakt mbeti krejt formal, pasi nuk u...

27 Dhjetor 1923, përfunduan zgjedhjet për Asamblenë Kushtetuese

Më 27 Dhjetor 1923, përfunduan zgjedhjet për Asamblenë Kushtetuese. Ato u zhvilluan në një gjendje të tensionuar dhe terrori. Qeveria vuri në zbatim ligjin...

27 Dhjetor 1924, represion qeveritar pas shtypjes së revolucionit

Pas shtypjes së Revolucionit të Qershorit dhe triumfit të legalitetit, në të gjithë vendin u shpall gjendja e shtetrrethimit. Të gjithë Prefekturat, u vunë...

27 Dhjetor 1932, hyri në fuqi Konventa e Bashkimit Ndërkombëtar të...

Më 27 Dhjetor hyri në fuqi Konventa për Themelimin e Bashkimit Ndërkombëtar të Ndihmave. Vendi ynë kishte aderuar në këtë konventë qysh në Gusht...

27 Dhjetor 1937, u krijua shoqëria kooperativiste “Qumështi”

Më 27 Dhjetor 1937 u krijua shoqëria kooperativiste “Qumështi” që merrej me mbledhjen e bulmetit dhe tregëtimin e tij. Shtypi i kohës e quajti...

27 Dhjetor 1945, u themeluan Banka Botërore dhe Fondi Monetar...

Më 27 Dhjetor 1945 u krijua Banka Ndërkombëtare e Ndërtimit dhe Zhvillimit ose shkurt Banka Botërore dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar si institucione të specializuara...

27 Dhjetor 2006, u përurua përmendorja e Lasgush Poradecit

Më 27 Dhjetor 2006 me rastin e përvjetorit të vdekjes së poetit Lasgush Poradeci, u përurua përmendorja e tij punuar nga skulptori Muntaz Dhrami.Referencat: Thimi...

27 Dhjetor 2006, u shua kompozitorja Dhora Leka

Më 27 Dhjetor 2006, u shua në moshën 85 vjeçare kompozitorja Dhora Leka. Ajo është autorja e pjesës më të madhe të këngëve partizane....