Arkivat Përditshëm e enjte dhjetor 28th, 2017

28 Dhjetor 1457, Skënderbeut i jepet titulli Kapiteni i Përgjithshëm i...

Më 28 Dhjetor 1457, Papa Kristi III, i dha Gjergj Kastriot Skënderbeut, titullin e Kapitenit të Përgjithshëm të Selisë së Shenjtë, në luftë kundër...

28 Dhjetor 1925, hyri në fuqi “Marrëveshja Tregëtare Provizore” Shqipëri-Amerikë

Më 28 Dhjetor 1925, hyri në fuqi “Marrëveshja Tregëtare Provizore” në bazën e reciprocitetit dhe principit të kombit më të favorizuar midis Shqipërisë dhe...

28 Dhjetor 1927, lindi piktori Fatmir Haxhiu

Sot përkujtohet përvjetori i lindjes të piktorit Fatmir Haxhiu, “Piktori i Merituar” dhe “Mjeshtër i Madh i Punës”. Ai u lind në Tiranë, më...

28 Dhjetor 1976, u miratua Kushtetuta e re; “Shqipëria është diktaturë...

Më 28 Dhjetor 1976, Kuvendi Popullor, miratoi Kushtetutën e re e cila, shpallte Shtetin Shqiptar si diktaturë të proletariatit, pronën shoqërore si të vetmen...

28 Dhjetor 1977, premierë e filmit “Tomka dhe shokët e tij”

Në Berat, më 28 Dhjetor 1977, u dha premiera e filmit artistik për fëmijë “Tomka dhe shokët e tij”, me skenar të Nasho Jorgaqit...